ЕК ускорява работата по изграждането на европейско пространство за образование

...
ЕК ускорява работата по изграждането на европейско пространство за образование
Коментари Харесай

ЕК с нови инициативи за укрепване на политиките за младежта, образованието и културата

Европейска комисия форсира работата по построяването на европейско пространство за обучение до 2025 година, укрепването на културното измерение на Европейския съюз и усилването на присъединяване на младежта с нов набор от ограничения, в това число нова тактика за младежта и нова стратегия за просвета.

Новите начинания са ориентирани към възстановяване на подвижността с образователна цел и на опциите за обучение в Европейски Съюз, към даване на благоприятни условия на младежите, по- особено посредством поощряване на присъединяване им в гражданския и демократичния живот, както и към потребление на капацитета на културата за обществен напредък и стопански напредък в Европа.

Заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за работните места, растежа, вложенията и конкурентоспособността, Юрки Катайнен, съобщи: „ Днес вършим идващите стъпки за подсилване на политиките за младежта, културата и образованието в Европейски Съюз. Вследствие на миналогодишната среща по програмата на водачите в региона на образованието и културата по време на Социалната среща на върха в Гьотеборг и декемврийското съвещание на Европейския съвет, ние бързо представихме редица начинания по отношение на основните компетентности за учене през целия живот, уменията в региона на цифровите технологии, както и за поощряване на общите полезности и приобщаващото обучение. С втория набор от начинания, който представяме през днешния ден, вършим една крачка напред, като концентрираме дейностите си към подвижността с образователна цел, младежта, образованието в ранна детска възраст, проучването на непознати езици и култури — все значими градивни детайли за бъдещето на Европа. “

Комисарят по въпросите на образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич съобщи: „ Политиките за образованието, културата и младежта имат централна роля в построяването на една устойчива, конкурентоспособна и сплотена Европа в бъдеще. Наред с признатия през януари първи пакет, показаните през днешния ден оферти свидетелстват за това, че Комисията работи интензивно за постигането на редица амбициозни цели взаимно с страните членки. Тези дейности ще оказват помощ за проправяне на пътя към европейското пространство за обучение, като в същото време ще засилят европейската еднаквост и ще дават благоприятни условия за реализация на хората, изключително на младежите. “

Трябва да се отдели повече внимание на образованието, образованието, младежта и културата на нивото на Европейски Съюз, с цел да се даде опция на младежите да осъществят цялостния си капацитет. Трябва да се влага в умения, компетентности и знания, които да са в основата на нововъведенията, конкурентоспособността и устойчивостта. Представените през днешния ден начинания ще спомогнат за това младежите от всевъзможен генезис да имат по-обещаващи вероятности и да заемат по-активна роля в обществото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР