ЕК представи вчера проектобюджета си за ЕС за следващата 2020

...
ЕК представи вчера проектобюджета си за ЕС за следващата 2020
Коментари Харесай

ЕК дава най-много пари през 2020 г. за работни места, сигурност и климат

ЕК показа през вчерашния ден проектобюджета си за Европейски Съюз за идната 2020 година, който е в размер на 168.3 милиарда евро, съобщиха от пресслужбата на институцията. Брюксел предлага следващата година предпочитано да се финансират конкурентоспособна икономика и основаването на работни места, ориентирани основно към младежите, напредък, засилване на сигурността и солидарността в Европейски Съюз и отвън него, както и изменението на климата.

Проектът на бюджет на Европейски Съюз за 2020 г. включва две суми за всяка стратегия, която предстои на финансиране — поети отговорности и заплащания. Т.нар. поети отговорности са финансирането, за което могат да се сключат контракти през съответната година; а „ заплащания “ — фактически изплатените суми. Предложеният бюджет на Европейски Съюз за 2020 г. възлиза на поети отговорности за 168.3 млрд. евро (+1.3 % спрямо 2019 г.) и заплащания за 153.7 млрд. евро (+3.5 % спрямо 2019 г.). Бюджетът на Европейски Съюз възлиза почти на 1% от брутния народен доход на Европейски Съюз и съставлява към 2 % от всички обществени разноски в Европейски Съюз. С него се цели да се добавят националните бюджети и да се изпълнят целите, за които са постигнали единодушие всички страни — членки на Европейски Съюз. Бюджетът за 2020 г. е последният в рамките на настоящата многогодишна финансова рамка, която обгръща интервала сред 2014 и 2020 г. Проектът се основава на догатката, че Обединеното кралство ще взе участие пълноценно в осъществяването и финансирането на бюджета на Европейски Съюз за 2020 г. като държава членка.

В проектобюджета за 2020 година са заложени над 83 млрд. евро, насочени към икономическия напредък на европейските райони. От тази сума 13.2 млрд. евро са планувани за научни изследвания; 2.8 млрд. евро - за образование; 117 млн. евро - в поддръжка на младежите, живеещи в райони, в които нивото на младежката безработица е високо; 1.2 млрд. евро (+75% спрямо тази година) за европейската навигационна сателитна система " Галилео " ; 255 млн. евро за поддръжка на европейските сдружения в създаването на отбранителни средства и технологии; 21% от общия препоръчан бюджет за 2020 г. ще бъдат употребявани за справяне с изменението на климата. Това е в сходство с амбициозната цел за консумиране на 20% от настоящия дълготраен бюджет на Европейски Съюз за действия, ориентирани към битката с изменението на климата.

КАРЕ - РАЗЧЕТИ

Европейска комисия предлага с 34.6% да бъде увеличено финансирането по отношение на 2019 година на действия, свързани със сигурността в Европа и отвън нея. Предвидено е 420.6 млн. евро да бъдат дадени на граничната работа на Европейски Съюз " Фронтекс " ; 156.2 млн. евро за гражданска защита; 560 млн. евро за нуждаещите се в Сирия, както и за бежанците и приемните им общности в района.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР