ЕК опроверга твърдението на премиера Борисов, че Европа е искала

...
ЕК опроверга твърдението на премиера Борисов, че Европа е искала
Коментари Харесай

Нинова: ЕК опроверга твърденията на Борисов за Булгартрансгаз

ЕК опроверга изказванието на премиера Борисов, че Европа е желала приватизация на „ Булгартрансгаз “. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на групата.
„ Уважаеми български жители, както към този момент знаете Европейска комисия наложи санкция на БЕХ за 77 млн. евро почти 150 млн. лева
За ваша информация БЕХ е държавно сдружение, неговото ръководство се реализира от екип, излъчен, назначен от държавното управление.
Наложената санкция е за злоупотреби с господстващо състояние “, сподели Нинова.
„ Реакциите не закъсняха. Премиерът Борисов, изтъквам: „ Нашето чувство за собствеността на газопреносната мрежа е, че в случай че не е благосъстоятелност на българските жители и българската страна, би било изменничество “.
И нашето чувство е такова господин министър председател, и по тази причина Българска социалистическа партия подкрепихме решение да не се приватизира „ Бургартрансгаз “.
По думите на премиера Европейска комисия е изискала от него „ Булгартрансгаз “ да бъде приватизирано “, сподели още Нинова.
„ Вчера попитахме Европейска комисия правилно ли е, че са си разрешили да слагат условия на България – или приватизирате, или ви глобяване.
Отговорът пристигна стремително в границите на деня “, сподели още Нинова и посочи, че еврокомисар от Европейска комисия е опровергал изказванието на българския министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР