ЕК не трябва да допуска Volkswagen да инвестира в Турция!

...
ЕК не трябва да допуска Volkswagen да инвестира в Турция!
Коментари Харесай

Джамбазки с остра критика към Volkswagen да инвестира в Турция!

Европейска комисия не би трябвало да позволява Volkswagen да влага в Турция! Това е аморално от страна на Европейска комисия и е поредна демонстрация на двойни стандарти по отношение на страни като България. Това се споделя в позиция на българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, във връзка съмненията от страна на немския авто колос къде да построи новия си цех – у нас или в Турция.

Позицията си Джамбазки ще изложи още през днешния ден, когато ще се организира първото съвещание на Екологичен потенциал в Страсбург.

Евродепутатът е безапелационен, че не е редно европейско дружество с обществено присъединяване да прави такива огромни вложения в ислямизираща се страна, в която намерено се нарушават човешките права – факт, установен и от Резолюция на Екологичен потенциал за напредъка на Турция. С дози документ също по този начин се предлага и заледяване на Инструмента за предприсъединителна помощ за страната (ИПП II).

Е, не е ли възможното допускане на вложения от страна на „ Фолксваген “ в Турция следващото двуличие и демонстрация на двойни стандарти от страна на Европейска комисия, пита в позицията си представителят на Вътрешна македонска революционна организация.

Ето и цялостния текст на позицията на Джамбазки:
Неморални вложения от предприятия с обществено присъединяване в трети страни. Случаят с „ Фолксваген АГ “.

Според годишния отчет на „ Фолкваген Аутогруп “ от 2018 година, немската федерална провинция Долна Саксония е вторият по величина акционер в предприятието, с 20% от правото на глас в борда на концерна. Така компанията има доста обществено присъединяване, контролирано със закона VW-Gesetz от 1960 година В тази връзка, през последните месеци в турски и европейски медии интензивно се разяснява, че Volkswagen счита да влага в нов цех в Турция.

В резолюцията на Европейския парламент за напредъка на република Турция от 2018 година ясно се загатват репресиите по отношение на публицисти и лица от гражданското общество. И в същата тази страна се предлага и заледяване на Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП II), като той се обвърже с изискване за усъвършенствания в региона на правата на индивида и демокрацията.

Като се имат поради тези условия:
Смята ли ЕК, че е редно компания с обществено присъединяване да влага в страна, която може да бъде окачествена като ислямизираща се тирания?

След като Европейският съюз е подготвен да замрази ИПП II, редно ли е една забележителна инвестиция от европейско дружество с обществено присъединяване да бъде ориентирана към Турция?
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР