ЕК не налага мерки а дава препоръки. Препоръката е противоепидемичните

...
ЕК не налага мерки а дава препоръки. Препоръката е противоепидемичните
Коментари Харесай

Росен Желязков: ЕК даде препоръки, ще предложим мерки за транспорта до дни

ЕК не постанова ограничения а дава рекомендации. Препоръката е противоепидемичните ограничения да са пропорционални, да има баланс и съгласуваност сред прилежащите страни. Какви ще са предложенията на България би трябвало да бъде съгланувано с редица държавни структури и да стане ясно в границите на днешния или утринен ден.
Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по бТВ министърът на превоза Росен Желязков за транспортните ограничения след отпадане на изключителното състояние и Закона за придвижване по пътищата.

По думите му занапред всяка страна в съгласие с останалите, би трябвало да направи това, като един от водещите детайли е точката на потегляне и точката на идване. Например, в случай че се потегля от България към Белгия - то противоепидемичните ограничения в тези две страни би трябвало да са идентични.

Относно опциите да има двустранни съглашения за придвижване на хора сред две прилежащи страни, каквито са да вземем за пример България и Гърция, министърът отговори, че ограниченията би трябвало да са координирани, с цел да не се окаже, че се съблюдават едностранно. По думите му дали карантината ще е 14 дни или ще стане по-малко, дали ще се схване някакъв принцип на тестване ще стане ясно в идващите дни.

На въпрос дали карантината не се употребява като инструмент да вървим на българското Черноморие министърът отговори, че това му се коства доста подмолно, само че в случай че е по този начин би го подкрепил, тъй като ще е в интерес на нашия туризъм.

" Карго транспортите сега работят, всекидневно съм в диалози с тях, казусът е с публичния превоз ", показа още Желязков. Той анонсира, че се обмисля нова грантова скица за заетите в бранш публичен транспорт на пасажери, които са над 20 000 души. " Мярката ще се употребява няколко месеца, ще бъде налична за всички в сектора. Обмисляме и друга мярка, която да е ориентирана към предприятията. ", сподели ощ министърът и добави, че е значимото препоръчаните ограничения да бъдат устойчиви, а не да са стихийни и за момента.

Той разяснява още, че " зелените коридори ", които работят сега са за транспорт на артикули. Пътнически зелени коридори сега няма, тъй като има ограничавания за групови пътувания, а и тяхното въвеждане е въпрос на изясненост за ограниченията в Шенгенското пространство, при прекосяването през гранични пунктове и други

Той разяснява и новият закон за пътищата като изясни, че би трябвало три законопроекта да бъдат обединени в един. Относно предложенията на основния прокурор Иван Гешев за съществени наказания към водачи използвали алкохол и наркотични субстанции и предизвикали злополука съобщи " " Нека да има крути ограничения. Водещото е сигурност на пътя ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР