ЕК иска да окаже натиск на автомобилните компании да разработват

...
ЕК иска да окаже натиск на автомобилните компании да разработват
Коментари Харесай

ЕС има доказателства, че автомобилни компании манипулират резултатите за вредни емисии

ЕК желае да окаже напън на автомобилните компании да създават повече хибридни и електрически транспортни средства

Още по тематиката
Германия ще проверява и мениджъра на Audi за измамата с нездравословните излъчвания

Апартаментите на основния изпълнителен шеф Руперт Щадлер и още един обвинен са били претърсени в понеделник
11 юни 2018
Rolls-Royce ще създава единствено електрически коли до 2040 година

Решението на компанията е предизвикано от затягащите се регулации за ограничение на нездравословните излъчвания
16 май 2018
Автомобилите в Европейски Съюз би трябвало да са с 30% по-ниски излъчвания въглероден диоксид до 2030 година

Това ще окаже напън на автомобилните компании да създават повече хибридни и електрически транспортни средства
8 ное 2017
Тестовете за нездравословни излъчвания на коли в Европейски Съюз стават по-строги

Причината се крие в новото потомство бензинови мотори, изхвърлящи доста фини частици
21 дек 2016
Печалбата на Volkswagen пораства макар свадите

Компанията още веднъж изпрeварва Toyota по размер на продажбите
31 май 2016 Европейската комисия откри доказателства, че производителите на коли манипулират резултатите на тестванията за отделяните от транспортните средства нездравословни излъчвания, като този път употребяват трикове, с цел да може резултатите да наподобяват по-зле, в сравнение с в действителност са.

През 2015 година Volkswagen беше заловен в потреблението на програмен продукт, който манипулира резултатите от тестванията, като ги прави по-добри. Сега фирмите употребяват нова тактичност – употребяват софтуера, с цел да наподобява, че се оправят по-зле на тестванията, в сравнение с в реалност, написа Financial Times.

Новите условия

Предложението на Европейската комисия (ЕК) за понижаване на излъчванията от въглероден диоксид за транспортните средства до 2030 година има за цел да окаже спомагателен напън върху производителите за създаването на повече хибридни и електрически коли.

Предложенията плануват колите и микробусите да изпускат с 15% по-малко въглероден диоксид до 2025 година спрямо 2021 година и с 30% по-малко до 2030 година Според Европейска комисия " препоръчаната цел за понижаване от 30% за пътнически коли е амбициозна и реалистична ".

Причините

Брюксел вижда " явен риск " в изкуственото нарастване на емисионните стойности. С постигането на по-високи равнища на нездравословни излъчвания на тестванията автомобилните производители желаят да покажат, че новите стандарти са прекомерно амбициозни и сложни за реализиране.

" Видяхме неща, които не ни харесват. Ще създадем нужното по този начин, че отправните точки да са същински, не харесваме сходни трикове ", разяснява Мигел Ариас Канете, еврокомисар по въпросите на климата.

Съвместният проучвателен център на комисията(СИЦ) разгласи, че е намерил доказателства от 114 комплекта от данни, които демонстрират, че някои производители на коли " конфигурират тестовите си транспортни средства по подобен метод, че измерените излъчвания да са повишени ". Когато същите транспортни средства са били тествани според актуалните стандарти за излъчвания, учените са разкрили " друга настройка " за реализиране на допустимо най-ниски излъчвания на въглероден диоксид при изпитването.

" Чрез манипулирането на резултатите те изневеряват на задачите за излъчванията 2025/2030 още преди да бъдат контрактувани ", сподели Уилям Тодс, изпълнителен шеф на основаната в Брюксел енергийна група " Транспорт и околна среда ".

Данните

Данни от изпитванията на транспортните средства установяваха умишленото деформиране на резултатите - тестванията са били осъществявани с изчерпана батерия на автомобила, тъй че да се употребява в допълнение количество гориво за зареждане на батерията по време на теста.

Съвместният проучвателен център също по този начин установи, че са били употребявани " тактики за превключване на предавките ", което би провокирало доста нарастване на излъчванията на въглероден диоксид.

В брифинга не бяха упоменати съответни автомобилни производители. Според СИЦ приблизително " заявените стойности на излъчванията " от производителите на коли са с 4.5% по-високи от тези, открити при самостоятелни проби. Инфлацията на излъчванията доближава до 13% в някои случаи. За разлика от това оповестената стойност по старите стандарти е " систематично " към 4% по-ниска от измерената стойност.

VDA, немската асоциация на автомобилната промишленост, съобщи, че не може да разяснява изказванията на комисията, тъй като не е виждала подробни данни от тестванията. Но съгласно нея по-високите излъчвания ще бъдат контрапродуктивни, защото някои огромни клиенти избират да купуват единствено транспортни средства, които отделят ниски количества въглероден диоксид. Решението на казуса

В писмо до страните членки Европейска комисия предложи три дейности за противопоставяне на казуса:
1. Базовата линия за бъдещите цели ще бъде измерените стойности, а не стойностите, декларирани от автомобилните производители. " Това ще отстрани резултата от манипулирани резултати ", разяснява комисията.
2. Новите измервания на излъчванията за 2020 година " би трябвало систематично да се събират ", с цел да се усили прозрачността.
3. Брюксел ще следи и поддържа вярното използване на новите ограничения. При нужда " комисията би могла да обмисли и изменение на регламента за излъчванията ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР