ЕК и EURid с нова стъпка в подкрепа на многоезичието

...
ЕК и EURid с нова стъпка в подкрепа на многоезичието
Коментари Харесай

Въвеждат и гръцко домейн разширение .ευ

ЕК и EURid с нова стъпка в поддръжка на многоезичието онлайн

Разширението.ευ ще даде опция на крайните консуматори да записват имена на домейни на гръцки език под гръцкото уголемение
(графика: EURid)

EURid, организацията с нестопанска цел, на която Европейската комисия делегира ръководството на домейна от най-високо равнище.eu, добави трето главно уголемение към фамилията на национални домейни от първо равнище.

Заедно с.eu на латиница и.ею на кирилица, жителите на Европейския съюз към този момент могат да записват имена на домейни под.ευ уголемение на гръцки език, оповестиха от EURid.
още по тематиката
Стартирането на.ευ на гръцки език е следващата стъпка в задачата на Европейската комисия и EURid за поддръжка на многоезичието онлайн, след въвеждането на.ею през юни 2016 година

„ Разширението.ευ ще даде опция на крайните консуматори да записват имена на домейни на гръцки език под гръцкото уголемение, които съставляват интернационализирани имена на домейни (т.нар. Internationalised domain names или IDNs) ”, показа Джовани Сепия, управител външни връзки на EURid.

EURid изцяло ще приложи главното предписание, че скриптът от второ равнище би трябвало да подхожда на скрипта от най-високо равнище. Това значи, че всички настоящи имена на домейни, регистрирани на гръцки под.eu (на латиница), ще преминат през тригодишен временен интервал „ промяна на скрипт ”.

Всички политики, процедури и функционалности, които понастоящем са налични за.eu (като прехвърляния, групови прехвърляния, многогодишни регистрации, DNSSEC, заключване от регистъра и др.), ще се ползват и за.ευ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР