ЕК е поискала от властите в Кипър да разследват подозрения

...
ЕК е поискала от властите в Кипър да разследват подозрения
Коментари Харесай

ЕК притисна Кипър да разследва издаването на „златни паспорти”

ЕК е поискала от управляващите в Кипър да проверяват съмнения за нередности при издаването на паспорти на непознати жители против огромни вложения, писа гръцкият в. " Катимерини ". Институцията е изпратила публично писмо в Никозия, откакто стана ясно, че предишния месец е отнела кипърското поданство на 26 души, главно на съветски жители. Официално не бяха обявени аргументите за отнемането на паспортите на тези хора, като измежду тях е и съветският магнат Олег Дерипаска. Европейска комисия е отправила въпрос към Никозия как има намерение да попречи на хора с рискови профили да получават паспорти в бъдеще. Брюксел чака отговор до 6 януари.

Еврокомисията упорства Кипър да промени схемата, по която дава гражданство на лица отвън Европейски Съюз против огромни вложения. Според Европейска комисия тази система може да разреши на групи от проведената престъпност да обхванат в Евросъюза.

ИНТЕРЕС

Европейска комисия е изпратила питане и до Малта по отношение на въведената и там скица за така наречен " златни паспорти ". Правителството във Валета би трябвало да изясни по какъв начин има намерение да реши проблемите, които Bank of Valletta има при мониторинга на чужденци, получили право на поданство против огромни вложения на острова. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР