Ежегодно през месец октомври Регионална здравна инспекция-Пловдив изготвя писмо, относно

...
Ежегодно през месец октомври Регионална здравна инспекция-Пловдив изготвя писмо, относно
Коментари Харесай

В Асеновград заболеваемостта от грип не е в завишени норми засега

Ежегодно през месец октомври Регионална здравна инспекция-Пловдив изготвя писмо, по отношение на профилактичните и противоепидемичните ограничения за грип, което се изпраща до кметовете на всички общини в региона и до шефовете на лечебни заведения за болнична помощ.
" Към момента от шефовете на лечебни заведения, учебни заведения, детски градини и първоначални медицински практики не сме осведомени за голям брой случаи на остри респираторни болести с грипоподобна клинична картина за Асеновград и общината ", оповестиха за Actualno.com от пловдивската здравна ревизия. А съответни изследвания единствено за асеновградски район не се изготвят, защото за България сентинелното наблюдаване на заболелите от остри респираторни болести и Грип се прави единствено в регионалните градове, като се прави на база 10%-на извадка от другите възрастови групи.
Точен или подобен брой на болни в Асеновградско никой не съумя да уточни, само че е несъмнено, че вирусът настава и в този регион, по информация и наблюдаване на общопрактикуващи лекари от болничното заведение в града. Те предлагат даже при най-леки признаци да се потърси здравна помощ, защото не са редки случаите, в които елементарна простуда може да прерасне в Грип или даже да доближи затруднения до пневмония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР