„Ежегодно хората изхвърлят около 1,3 тона хранителни продукти, това е

...
„Ежегодно хората изхвърлят около 1,3 тона хранителни продукти, това е
Коментари Харесай

Радиационната обработка на храни удължава 10 пъти срока им на годност

„ Ежегодно хората изхвърлят към 1,3 тона хранителни артикули, това е близо 1/3 от създаваната храна в света. Радиационната обработка на питателните артикули усилва от 2 до 10 пъти техния период на валидност и разрешава да се унищожат до 99% от нездравословните бактерии и вируси “. Това разгласи шефът на департамента по интернационален бизнес на „ Росатом “ Борис Арсеев по време на полемика на конференцията за климата COP26 в Глазгоу.

Панелът „ Ден на чистия атом “ бе проведен от съветската държавна корпорация и очерта смисъла на атомната енергетика за постигане на въглеродна индиферентност. „ Основна част от огромните стопански системи в света развиват атомна енергетика по две съществени аргументи. Първо, тя е източник на чиста сила с най-ниското равнище на въглеродни излъчвания, дори спрямо възобновимите източници на сила. И второ – атомната сила е благонадежден и резистентен източник на сила “, съобщи първият заместител общоприет шеф на „ Росатом “ Кирил Комаров.

В полемиката взе участие и генералният шеф на Световната нуклеарна асоциация Сама Билбао-и- Леон. Според нея е извънредно значимо да се обезпечи финансиране на атомните планове. „ Ние изследваме разнообразни начинания на ESG-финансиране (социално отговорно и стабилно финансиране), с цел да разберем по какъв начин нуклеарните технологии могат да се употребяват в границите на тези вложения и битката с смяната на климата “, разгласи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР