Ежегодният подарък от Норвегия за Великобритания - 24-метров смърч, който

...
Ежегодният подарък от Норвегия за Великобритания - 24-метров смърч, който
Коментари Харесай

Опърпано коледно дърво от Норвегия разстрои лондончани

Ежегодният подарък от Норвегия за Англия - 24-метров смърч, който да краси площад " Трафалгар ", провокира неодобрение измежду лондончани, като някои дои желаеха той да бъде заменен, тъй като като се изключи че не е съразмерен, има счупени клони, съобщи Ройтерс.

Смърчът е 80-годишен. Отсечен е на 16 ноември край Осло и е превозен до Лондон. Той обаче провокира подбив в Туитър. Някои го нарекоха " гол ", " премрял ", даже болен от Ковид. Други споделиха, че е знак на упадъка на модерна Англия. Има и догатки дали норвежците с него не си вършат смешка, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Прилича на миналогодишно дърво - сподели 70-годишният Джеймс Карбъри пред Ройтерс на площад " Трафалгар ".

Други мислят, че дървото е красиво и е значим жестът. Още повече че един път декориран, смърчът ще заблести.

Критиките даже провокираха дипломатическа реакция от Осло. В нея се акцентира символизма на подаръка и обстоятелството, че дървото е от гора.

" Радвам се, че хората се палят и обръщат внимание на подаръка, който изпращаме - сподели кметът на Осло Мариане Борген пред Ройтерс. - Дървото е от гора. Изпратено е с обич и значи доста за нас да го дадем на Лондон. Макар и традицията да стартира от признателност, в този момент жестът е повече за другарство, взаимност, вяра за бъдещето и мир ".

Коледната традиция Норвегия да подарява смърч за Трафалгар скуеър в Лондон стартира през 1947 година Това е тип признателност за поддръжката през Втората международна война. Кралят и държавното управление на Норвегия бягат от нацистката окупация и намират леговище в Лондон от 1940 година до 1945 година
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР