Ежегодният обзор на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA)

...
Ежегодният обзор на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA)
Коментари Харесай

Почти всички държави в ЕС подпомагат електромобилите. България отново не е сред тях

Ежегодният преглед на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) показва усъвършенстване в държавните политики на обособените страни във връзка с подпомагането на покупката на напълно електрически или електрифициран нов автомобил.

Данните на ACEA сочат, че 21 страни членки на Европейски Съюз, или с четири повече от миналата година, оферират някакъв тип финансова помощ или преференция за покупката на електрически автомобил.

Шест страни или с четири по-малко спрямо предходния интервал, не оферират действителен проект за подкрепяне. Това са България, Дания, Естония, Латвия, Малта и Словакия, като в България и Дания има минимално изпитание под формата на облекчения във връзка с данъчна преференция.

Най-добра процедура във връзка с популяризирането на електрическата подвижност продължава да се регистрира в Румъния , където за придобиването на 100% електромобил е планувана помощ в размер на до 11 500 евро. При закупуване на зареждаем (PHEV) хибрид (≤ 78 грама CO2 на километър) са планувани до 6400 евро, а за незареждаем хибрид (≤ 160 грама CO2 на километър) до 3300 евро.

На главните европейски пазари сочат преимущества за потребителите сред 6000 (Франция) и 9000 евро (Германия) за лек автомобил, а във Франция съществува даже и политика за подпомагането на закупуването на напълно електрическа тежкотоварна техника с опция за преференция в размер на до 50 000 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР