Ежегодната церемония в памет на загиналите във войните се състоя

...
Ежегодната церемония в памет на загиналите във войните се състоя
Коментари Харесай

Тайна или традиция: Защо Кралицата носи пет червени мака?

Ежегодната гала в памет на починалите във войните се състоя през уикенда във Англия. В деянията по случай по този начин наречения Ден за възпоменание се включиха кралица Елизабет и други представители на кралското семейство, а политическите водачи прекъснаха акцията си за изборите на 12 декември, съобщи Асошийтед прес.

Всички бяха облечени в черно и с мак на ревера в символ на респект към починалите. Ако сте наблюдателни, ще забележите, че единствено кралица Елизабет има повече макове – 5.

Защо това е по този начин?
 Кралица Елизабет Gulliver/Getty Images
Смята се, че петте мака на кралицата съставляват всяко едно от военните формирования - Армия, Военноморски флот, Кралски военновъздушни сили, Гражданската отбрана и дамите.

В неделя Кралицата, облечена в черно с пет мака на ревера, гледаше от балкон, до момента в който синът й и престолонаследник принц Чарлз полагаше венец пред паметника на незнайния боец.-->
 Кралица Елизабет Gulliver/Getty Images
93-годишната кралица персонално изпълняваше ритуала за полагане на венец през по-голямата част от 67-те години, откогато е на трона, само че към този момент се отхвърли от някои свои обществени отговорности. От името на 98-годишния й брачен партньор принц Филип венец постави негов доближен.

Церемонията по традиция се организира всяка година в най-близката неделя до годишнината от края на Първата международна война, която завършва на 11 ноември 1918 година В нея се почитат починалите воини както в тази война, по този начин и във всички след нея.
 Кралица Елизабет Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР