Ежедневно сме заобиколени със стресови фактори и ситуации. Без значение

...
Ежедневно сме заобиколени със стресови фактори и ситуации. Без значение
Коментари Харесай

Как нивата на стрес могат да променят пола на бебето ви

Ежедневно сме заобиколени със стресови фактори и обстановки. Без значение дали сме изправени пред превъзмогване на разлъка, започваме нова работа или се постанова да приказваме обществено пред хора, стресът е наш ежедневен сателит. Натрупването му може да повлияе отрицателно върху здравето на тялото ни - от утежняване на храносмилателната функционалност през намален имунитет до нарушавания в съня. Стресът може да провокира даже косопад, а при прекомерно високи равнища на стресови хормони в дълготраен проект е допустимо да се отключат и някои ракови болести.

Защо магнезият е значим през бременността?

Ново проучване, извършено от учени от Американската академия на науките, установи, че стресът може да промени даже пола на бебето при бременни дами.

Учените са изследвали по какъв начин равнищата на стрес въздействат върху образуването на пола на нероденото бебе, като са анализирали разнообразни знаци на стрес посредством поредност от въпроси, дневници, физически проби и психически експертизи, извършени върху 187 здрави бременни дами.

Изследователите разкрили, че една трета от тези дами били уплашени. 17% били психически уплашени с високи равнища на меланхолия и тревога, а други 16% от изследваната група били с високи равнища на стресови хормони, показващи стрес на физическо равнище с високо кръвно налягане и приемащи по-голям брой калории.

Учените разкрили още, че дамите с високи равнища на стрес, както физически, по този начин и душевен, раждали повече девойки. Това ги предиздвикало да заключат, че дамите, преживяващи стрес по време на бременността без значение от какво естество е (психически или физически), са по-склонни да родят женски чеда макар естественото полово съответствие, съгласно което в Америка на всеки 105 момчета се раждат 100 девойки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР