Ежедневно под карантина на територията на община Стара Загора се

...
Ежедневно под карантина на територията на община Стара Загора се
Коментари Харесай

Ежедневно под карантина на територията на община Стара Загора се поставят между 30 и 50 души

" Ежедневно под карантина на територията на община Стара Загора се слагат сред 30 и 50 души " . Това заяви секретарят на Общината Делян Иванов, който заключи данните пред общинските съветници по време на днешното съвещание на локалния парламент.

От думите му стана ясно, че с наложени карантинни ограничения има хора както в града, по този начин и в шест села, както и че към този момент има формирани две досъдебни производства за нарушение на мярката. 
 Община Стара Загора
„ Бяха основани мобилни екипи, които оказват помощ на нуждаещи се възрастните хора - трудноподвижни, самотноживеещи, със  закупуване на храни и медикаменти. Това се прави и във всички старозагорски села, като за това дават отговор кметовете и кметските наместници ” , заключи Иванов.



Секретарят отговори на въпроси свързани със съблюдаване на разпоредбите в старозагорския квартал „ Лозенец ”
като изясни, че се прави цялостна стерилизация на жилищния регион.

Създадена е организация за обеззаразяване още на пешеходната зона и тротоарите във всички квартали, както и при спирките на публичния превоз. До момента има записани над 60 доброволци, които да се включат в помощ при потребност.

Иванов бе безапелационен, че са осъществени инспекции и са извършени диалози с управлението на 29 от огромните предприятия на територията на Стара Загора и са  им формирани предупредителни протоколи за съблюдаване на ограниченията за биологична сигурнос т. От думите му стана ясно още, че всички работодатели са обезпечили напредването на служащи от вкъщи до работното им място.

На съвещанието на Общинският съвет, посетител бе и регионалният шеф Гергана Микова. Тя показа пред старейшините настояща информация, обобщавайки че все още има обезпечени 283 болнични кревати и 37 - интензивни кревати, които могат да се употребяват за по-тежки случаи на инфектирани с ковид.



„ Има опция и за основаване на полева болница с 250 кревати ”
, добави Микова, както и че до броени дни се чака огромна доставка на защитни материали за работещите на първа линия медици в УМБАЛ „ Проф.д-р Стоян Киркович ”.



" Имаме над 30 доброволци, студенти финален курс от компетентност " Медицина " и техни преподаватели, една част от тях към този момент работят в Инфекциозна клиника в УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " и в болничното заведение, там където се постанова "
,съобщи Микова.



Със заповед на кмета Живко Тодоров, считано от 27 март до второ разпореждане, се удължава срокът на въведените противоепидемични ограничения на територията на Община Стара Загора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР