Ежедневно използваме редица подправки и продукти, за които не се

...
Ежедневно използваме редица подправки и продукти, за които не се
Коментари Харесай

Разбрах защо майка ми консумира всеки ден стръкче карамфил

Ежедневно използваме редица подправки и артикули, за които не се замисляме каква щета или изгода нанасят на организма ни. Такъв е казусът и с подправката карамфил, която не се лимитира единствено до територията на кухнята, ами може да се употребява и за национални лекове.

Карамфилът е известна ориенталска фалшификация със мощен мирис и усет и дребни размери. Богат е на селен, цинк, калций, магнезий, фосфор, желязо, мед и други потребни хранителни субстанции.
Като огромен плюс за карамфила можем да отбележим, че той повлиява на доста елементи от нашето тяло, т.е. действието му е широкообхватно. Освен че оказва помощ за разрешаването на някои проблеми, той ни пази и от развиването на други, разнообразни от тях.
Защо всички започнаха да пъхат КАРАМФИЛ в глава ЛУК
За карамфила се знае, че е една от най-древните подправки в света. Дори не можем да си представим какъв би бил усетът на греяното вино,...
Прочети повече
Можем да дадем образец с етеричното масло, извлечено от карамфила. То съдържа съставката евгенол, която придава мощни антисептични свойства на продукта. Използва се и измежду огромна част от стоматологичните артикули за грижа за устната празнина. А даже не е нужно да се снабдявате с тези артикули от пазара, задоволително ви е да смучете по една пъпка карамфил дневно за поддържане положителното положение на зъбите и устата. Това ще отстрани и неприятния мирис, като тук не трябва единствено да дъвчете, ами да оставите пъпката известно време, с цел да отдели повече потребни микроелементи.

15 мин преди да закусите заран е потребно за изсмучите пъпка карамфил, с цел да се задейства работата на храносмилателния тракт, което да докара до по-лесното мелене и асимилиране на признатата храна.
Благодарение и на солидното количество антиоксиданти в състава на карамфила, той се оправя сполучливо и в битката със свободните радикали. 

Малко от подправката може да увеличи кръвното ви, в случай че се стремите към това. Сравнен с чаша кафе, карамфилът е по-здравословната и ефикасна опция, която умее да отстрани и умората и главоболието единствено посредством дъчвенето на 1-2 пъпки карамфил.

Ако отказвате кафето, карамфилът е чудесният му сурогат – ще ви ободри бързо, ще отстрани неприятния мирис, а и в допълнение ще достави организма ни с редица потребни субстанции.
Карамфилът е и публикувана билка измежду дамите с неточен цикъл. Но постоянното изразходване на тази запарка с такава цел би трябвало наложително да се съгласува със експерт.
Най-полезните подправки за сезона
Есента се доближава все по-осезаемо. Предстоящият студен сезон настава с нараснала заплаха от инфекциозни болести, застрашаващи з...
Прочети повече
За отварата са ви нужни люспите на 7-8 глави лук, 2 чаени лъжици карамфил и 500 мл вода. Варете към 10 мин, прецедете деликатно и прибавете към отварата и две чаени лъжици оцет – целесъобразно ябълков. Консумирайте 3 пъти на ден по 150 мл 30 минути преди потреблението на храна.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР