Ежедневно или веднъж в седмицата 64,7% от жителите на Добричка

...
Ежедневно или веднъж в седмицата 64,7% от жителите на Добричка
Коментари Харесай

Добруджанци са седми в страната по използване на интернет

Ежедневно или един път в седмицата 64,7% от жителите на Добричка област употребяват интернет. Това демонстрират данните на Териториалното статистическо бюро на Националния статистически институт по отношение на потреблението на информационно-комуникационни технологии през 2018 година Проучването е осъществено измежду 108 семейства и 207 поданици на региона на възраст сред 16 и 74 навършени години. Тези данни слагат района на седма позиция в народен проект, а преди всичко е област София.
Според резултатите от проучването 75,2% от добруджанци имат в домовете си достъп до интернет, като растежът на годишна база е 10,2 на 100. За съпоставяне - 72,1% от семействата в България са с достъп до световната мрежа.
Мъжете в Добричка област са по-активни при постоянното влизане в интернет спрямо дамите и делът е надлежно 65,8% и 63,7%. Съществена разлика има и при потребление на интернет според от равнището на обучение. Според изследването 91% от хората с висше обучение постоянно употребяват световната мрежа, до момента в който за хората с главно и по-ниско обучение този дял е 52,5 на 100.
При взаимоотношението си с органите на държавната и локалната власт 28,9% от добруджанци са употребявали електронния метод на контакт. Този дял е много над междинния за страната – 22,2%. По-голям е и делът на хората от Североизтока в съпоставяне със междинния за страната във връзка с онлайн извършване на покупки за персонални цели – 25,6% от добруджанци са пазарували от електронни магазини против 20,8 на 100 за страната.
Това проучване е извършено във всички страни от Европейския съюз и е направено по обща методология, за са се обезпечи съпоставимост на резултатите. Проучването е част от Европейската статистическа стратегия и се прави всяка година от 2004 година насам. С него се цели да се обясни разпространяването и потреблението на информационно-комуникационните технологии на национално и европейско равнище. През миналата 2018 година са интервюирани 4223 семейства и 9275 представители на тези семейства, определени на инцидентен принцип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР