Ежедневният доклад на британското разузнаване е посветен на набирането на

...
Ежедневният доклад на британското разузнаване е посветен на набирането на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Пригожин вербува по-малко затворници

Ежедневният отчет на английското разузнаване е отдаден на набирането на съветски пандизчии в редиците на частната военна компания " Вагнер ", оповестява Руската работа на Би Би Си.

Набирането на пандизчии от ЧВК " Вагнер " е спаднало доста от пика си сред лятото и есента на 2022 година

По данни на Федералната работа за осъществяване на наказванията на Русия (ФСИН), оповестени на 31 януари 2023 година, броят на лишените от независимост в страната е 433 хиляди души - с 6000 по-малко от ноември 2022 година

Други данни на ФСИН демонстрират, че от септември до ноември 2022 година броят на пандизчиите е намалял с 23 хиляди души . Основният фактор за това понижение, съгласно английското разузаване, е набирането в редиците на Вагнер.

В допълнение, обособени отчети от фронта на украинската войска демонстрират, че Русия е по-малко евентуално да прибягва до тактиката на в основни региони.

се трансферира в публичното пространство; евентуално е частично повода за намаляването на потока от наказани на фронта.
 Съединени американски щати глоби китайска компания, пособия на ЧВК
Съединени американски щати глоби китайска компания, пособия на ЧВК " Вагнер "

Компанията е осигурявала сателитни фотоси на обекти в Укрйана за частната военна компания

Припомняме, че доста пъти е заявявано от самия Пригожин, че, в това число с тежки присъди, на които е обещавана прошка, в случай че са подготвени да се бият във войната на Путин. В съветското общество това не се приема еднопосочно и даже в формалните медии се появяват от време на време коментатори, които засягат моралната страна на сходен прийом. Преди няколко месеца се появиха мнения на неодобрение, когато Путин награди посмъртно пандизчия с тежка присъда, показал подвиг в борбите в Донбас.

Тази процедура обаче има и друга страна. Появиха се известия, че точно такива вербувани пандизчии от време на време се предават елементарно на украинските военни и употребяват войната, с цел да изоставен пандиза. Един подобен военнопленник, сменен при един от многото обмени на пленници, бе погубен по отблъскващ метод от хора на ЧВК " Вагнер " откакто бе върнат в Русия. При различен случай пандизчия край Ростов-на-Дон, като умъртви един служител на реда и рани няколко други, преди.
 Гробище на
Гробище на " Вагнер ": Безименни гробове и фирмени венци

Багер копае нови могили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР