Ежедневната консумация на този вид подправка е необходима за превенция

...
Ежедневната консумация на този вид подправка е необходима за превенция
Коментари Харесай

Куркумата може да ни предпази от много болести

Ежедневната консумация на този тип фалшификация е нужна за предварителна защита от рак, особено рак на панкреаса, на стомаха, на дебелото черво и ректума.

Изследванията демонстрират, че куркумин предотвратява връщането на подлото и съдбовно заболяване.

Куркумин е антиоксидант, който работи освен против болестта от рак, само че също по този начин оказва помощ и при лечението на диабет, стареене, затлъстяване и сърдечни болести.

У нас потреблението на куркума /индийски шафран/ не е толкоз постоянно, за разлика от родната му страна – Индия, където е неизменима част от дневния хранителен режим. Ако потърсим статистическа информация, ще забележим, че Индия е една от дребното страни, където ракът не е от водещите болести.

И въпреки всичко, не е зле просто да добавите куркума към вашите ястия. Тя върви добре в добавка и към сладки, и към солени ястия. Подправете с нея ястия с яйца (като омлети, пържени яйца, яйчени салати и т.н.), месни ястия, яхнии, ризото, супи със запръжки, бобови ястия и доста други. Освен здравословното си деяние, куркумата има хубав жълт цвят, който ще ги оцвети апетитно.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР