Ежедневната консумация на сокове от богати на витамини плодове и

...
Ежедневната консумация на сокове от богати на витамини плодове и
Коментари Харесай

С кои храни на 70 ще имате ум като на 20

Ежедневната консумация на сокове от богати на витамини плодове и зеленчуци разрешава освен да се възстановява действието на организма, само че и да се запазят когнитивните качества с напредването на възрастта , пишат от Darik News.

Това демонстрира проучване на учени от Американската академия по неврология. В рамките на 20-годишното си проучване невробиолозите стигнали до извода, че вследствие на постоянната консумация на сокове от свежи плодове и зеленчуци е допустимо човек на 73-годишна възраст да запази когнитивните качества, които е имал като младеж .

Изследването обгръща над 27 000 мъже. Резултатите демонстрират, че 55% от участниците употребяват най-често сходни сокове, имат положителни когнитивни качества и могат да се оправят даже със комплицирани умствени задания . Останалите 38% били със приблизително положителни когнитивни качества, а 7% - с неприятни когнитивни качества.

Участниците, които нормално употребяват най-вече зеленчуци - към 6 порции на ден, се радват на 34% по-малка възможност да имат неприятни когнитивни качества спрямо консумиралите едвам две порции на ден.

Онези, които всекидневно пият портокалов сок, ги чака 47% по-малка възможност от неприятни когнитивни качества спрямо консумиралите по-малко от една чаша сок месечно.

 плод зарзават плодове зеленчуци Thinkstock

Учените установяват, че измежду най-полезните за мозъка храни са портокали, зелена салата, домати, краставици, млечни артикули, ябълки и ягоди .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР