Ежедневната консумация на един сок от грейпфрут помага на тялото

...
Ежедневната консумация на един сок от грейпфрут помага на тялото
Коментари Харесай

Сок от грейпфрут бори излишните мазнини

Ежедневната консумация на един сок от грейпфрут оказва помощ на тялото да се освободи от непотребните мазнини, когато хапваме по-тлъсти храни. Сокът сполучливо топи непотребните килограми.

До този извод стигнаха учените от университета в Бъркли, Калифорния. Изследователите са безапелационни, че сокът от грейпфрут в менюто на диабетиците може да държи под надзор равнището на кръвната им захар без да употребяват медикаменти.

Сокът от цитрусовия плод е доста потребен за здравето и също така ни оказва помощ в поддържането на стройна фигура, като спомага на организма, с цел да се оправи с непотребните мазнини.

 Сок от Грейпфрут

Американските откриватели са провели изследването върху опитни мишки. При лабораторните проби гризачите са посочили, че сокът от грейпфрут им оказва помощ да не затлъстяват, до момента в който хапват по-мазни храни.

Мишките, които в продължение на 3 месеца пиели сок от грейпфрут, затлъстели с 18% по-малко спрямо останалите гризачи от опита.

Екипът на лекар Джоузеф Наполи, провел тестванията, е безапелационен, че грейпфрутът би трябвало да се включи към всяка една диета, тъй като плодът демонстрира отлични качества при поддържането на здравословно тегло.

Специалистите са на мнение, че чаша сок от грейпфрут всеки ден ще ви помогне да сваляте по-лесно непотребните килограми и да поддържате здравословни равнища на кръвна захар и инсулин.

 Грейпфрут Плодове

Научно проучване преди 2 години на университета Вандербилт сподели, че яденето на един грейпфрут преди някое от главните хранения за деня ще ви помогне да стопите до 7 кг незабелязано.

В изследването доброволците, които хапвали по един грейпфрут преди обяда или вечерята, понижили показателя на телесната си маса, тежестта им спаднало с към 7% и очевидно се вталили единствено след 14 седмици.

В допълнение на това при участниците било записано и повишение на положителния холестерол и възстановяване на работата на черния дроб.

Експертите разясняват, че честата консумация на грейпфрут би трябвало да се заобикаля, в случай че приемате някои медикаменти като Виагра да вземем за пример, тъй като плодът може да забави тяхното разграждане. За всеки случай се консултирайте със експерт преди да започнете режима.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР