Ежедневната консумация на домати спомага за удължаване на продължителността на

...
Ежедневната консумация на домати спомага за удължаване на продължителността на
Коментари Харесай

Учени: Хапвайте домати всеки ден за дълъг живот

Ежедневната консумация на домати спомага за удължение на продължителността на човешкия живот , оповестява интернет порталът Dni24.com.

Учените са изследвали най-популярните зеленчуци и са открили, че точно доматите са най-полезните измежду тях. Те съдържат обилни количества потребни минерали, микроелементи и витамини, изключително A и C, които укрепват имунната система.

Веществата в доматите разрешават да бъде занимателен процесът на стареене на клетките. В същото време чери доматите са извънредно богати на бета каротин, който е извънредно потребен за зрението.

Учените са отделили особено внимание и на сушените домати. Установено е, че приготвени по този метод, концентрацията на антиоксиданта ликопен се усилва неколкократно спрямо пресния вид на зеленчука. Това вещество пази организма от появяването на ракови кафези и оказва позитивно влияние върху работата на белите дробове, панкреаса, стомаха и млечните жлези.

Повече от 26 проучвания са потвърдили, че доматите понижават риска от появяването на рак на простатата, който е на второ място по разпространяване на онкологичните болести измежду мъжете.

Безспорните многочислени изгоди от доматите карат експертите горещо да предлагат ежедневната им консумация.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР