Ежедневието става все по-стресиращо, когато постоянно сме поставени под силен

...
Ежедневието става все по-стресиращо, когато постоянно сме поставени под силен
Коментари Харесай

7 лесни техники за успокояване на нервите

Ежедневието става все по-стресиращо, когато непрекъснато сме сложени под мощен напън от шефа, колегата или самите себе си. Много постоянно тези високи цели основават нереалистични показа за живота и водят до трайно напрежение за тялото и душeвността. Ако това положение продължи прекомерно дълго, може да се разболеем. Затова е хубаво да открием какво ни оказва помощ да релаксираме. Може да изпробвате тези 7 лесни техники за усмиряване на нервите:
Разнообразни физически занимания
За да се усещаме спокойни, най-важно е организмът ни да бъде в кондиция. За никой не е загадка, че придвижването е потребно за тялото и душата. Въпреки това прекарваме прекалено много време у дома, седнали пред компютъра или тв приемника. Дойде моментът да се подсетим: В свободното време не му мислете и просто излизайте на открито. Колкото по-разнообразни са физическите ви занимания, толкоз повече стимулирате потребни процеси в мозъка, които заздравяват паметта.
Упражнения за подсилване на диафрагмата
Оплаквания, като безпокойствие, болки в гърба, сензитивен корем или разтревожен сън могат да бъдат поправени с вярната техника на дишане:
1. Легнете на пода и притиснете оптимално гръбнака към шалтето. Сега придърпайте таза си към пъпа;
2. Вдишайте надълбоко през носа. Паралелно с това изпънете ръцете си и ги отпуснете над главата си;
3. Отворете устата необятно и издишайте. Ръцете остават в същата позиция, а гръбнакът е изпънат;
4. Повторете 3 пъти и полежете няколко минути, с цел да усетите цялостна релаксация.
Движение в работно време
Опитайте се да сменяте постоянно позицията си пред компютъра. Преместете се за малко с преносимия компютър върху някой фотьойл или пробвайте да работите прави. Когато имате настоятелен диалог по телефона, може умерено да го проведете в изправено състояние. Още по-добре е да говорите, разхождайки се в стаята или в коридора.
Планирано време за отмора и разпределяне

Всеки има потребност от време, в което да не прави нищо, с цел да бъде здрав душевен. Това важи освен за обедната отмора и кафе паузите на работа, само че и за персоналния ни живот. Планирайте времето, в което смятате, че ще свършите дилемите си и си оставете място за правене на нищо. Отдайте се на мечти и нови занимания.
Списък против разпръскване
 Какви здравословни проблеми издава трептенето на окото? Какви здравословни проблеми издава трептенето на окото?
Трептенето на окото е извънредно неприятно недоволство. Обикновено не му обръщаме внимание, макар че основава дискомфорт. Но в случай че окот...
Много хора вършат проект за всекидневните си отговорности, само че постоянно губят ненужно време и нерви с привички, които ги разсейват. Затова е потребно да имаме и лист с правила за съкращаване на непотребния стрес. Ако би трябвало да се концентрирайте, оставете телефона си настрани с изключен интернет. Също по този начин, може да си спестите писане на няколко имейла и известия, като се обадите по телефона.
Общуване
Човекът е обществено животно и мъчно може да управлява равнищата на стрес, в случай че се лиши от контакти. Комуникацията с други хора ни разрешава да споделяме проблемите си, да откриваме нови гледни точки и благоприятни условия и по-лесно да стигаме до тяхното решение. Дори да не излизате толкоз доста, колкото преди, не занемарявайте контактите си с родственици, другари, сътрудници и други забавни познати.
Нещо напълно ново
Изненадайте себе си и напуснете зоната си на комфорт. Не споделяме незабавно да скочите с парашут. Става дума за дребните неща, които сте си мислели, че може да изпробвате. Например да се запознаете с магазинера, от който пазарувате всяка заран, само че до момента сте били единствено на " Добро утро ". Не потъвайте в еднообразие.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР