Ежедневието на модерния човек е изключително забързано и натоварено. Дори

...
Ежедневието на модерния човек е изключително забързано и натоварено. Дори
Коментари Харесай

Някои от най-странните психически заболявания

Ежедневието на модерния човек е извънредно забързано и натоварено. Дори до момента в който разхождаме кучето си, към този момент мислим за дилемите на деня.

Понякога да си ангажиран се отразява добре, само че има случаи, в които физиката и, най-много, душeвността на човек не устоят. Ще ви представим някои много странни душевен болести, които обаче не е наложително да са плод на несъразмерното напрежение.

Множествено личностно разстройство

 Снимка 328560

В този случай пациентът разделя личността си на голям брой обособени. Интересното е, че е допустимо всяка от тях да има друг пол, възраст, народност, характер, гледни точки за света и така нататък

Дисоциативното личностно разтройство, както се назовава от психолозите, се смята за резултат от сериозна контузия в детството. Физическото, психическото или половото принуждение най-често са повода за това. В този случай детето стартира да приема, че това, което му се е случило, в действителност се е случило на някой различен човек.

Синдромът на Алиса в страната на чудесата

Синдромът е прочут и като синдром на Tод. Определя се като много характерно заболяване, което визира човешкото усещане.

Страдащите от синдрома на Тод могат да виждат обектите смалени или да ги възприемат като уголемени. Най-сложно е когато пациентите възприемат личното си тяло по сходен метод, тогава те не могат да схванат формите и измеренията му.

Счита се, че заболяването се предизвиква от необикновена електрическа интензивност в резултат на анормален приток на кръв в частите на мозъка, виновни за обработването на образното усещане.

Криптомензия

 Снимка 328561

При криптомензията, човек не може да си спомни дали обещано събитие в действителност се е случило или е било сън. Източникът на информация е пропуснат и индивидът не може да дефинира дали дадена концепция му принадлежи или е на някой различен.

Синдромът постоянно върви ръка за ръка с жамевю (обратното на дежавю) - положение, при което човек изпада във краткотрайна некадърност да разпознае лица, места и обстановки и те му наподобяват непознати за известно време.

 Мръсният въздух поврежда бебетата още в утробата
Мръсният въздух поврежда бебетата още в утробата

90% от децата по света дишат нечист въздух

Еротомания

Хората, страдащи от еротомания, са уверени, че някой е влюбен в тях (обикновено става дума за човек с доста по-висок обществен статус, да вземем за пример звезда).

Това заболяване е много мъчно за превъзмогване - даже и в случай че хипотетичният почитател съобщи непосредствено, че не е влюбен в страдащия от еротомания. Има случаи, в които това се интерпретира като тактика, която има за цел връзката да бъде скрита от обществото.

 Кучетата понижават риска от сърдечносъдови болести
Кучетата понижават риска от сърдечносъдови болести

Породата също има значение

Синдромът Квазимодо

Това е положение, което се характеризира с хронично неодобрение от себе си. Страдащият от синдрома на Квазимодо се счита за противен и прибягва до пластични интервенции, с цел да поправя минусите, които счита, че има. Изследване на бразилски учени от университета в Сао Пауло сочи, че 14% от популацията на Земята страда от този синдром.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР