Ежедневието на маханиците и дизайнерите от Формула 1 е да

...
Ежедневието на маханиците и дизайнерите от Формула 1 е да
Коментари Харесай

И Формула 1 се включва в борбата срещу коронавируса

Ежедневието на маханиците и дизайнерите от Формула 1 е да сътворяват болиди, движещи се със стотици километри в час. Сега обаче инженерният им гений може да бъде пренасочен към избавяне на животи.

Колектив от шест тима работи върху това да преобразува производствата, тъй че вместо аеродинамични крила оттова да излизат дихателни апарати.

Става дума за спортните отбори, основани във Англия – „ Мерцедес “, „ МакЛарън “, „ Уилямс “, „ Ред Бул “, „ Рено “ и „ Рейсинг Пойнт “.

От Формула 1 потвърдиха, че тимовете работят в съдействие с английското държавно управление, университети и лечебни заведения. Според формалното мнение на спортната организация още тази седмица се чакат „ осезаеми резултати “.

Остра потребност от дихателни апарати

Британският министър председател Борис Джонсън към този момент призна, че страната му евентуално ще има потребност от минимум 20 000 спомагателни обдишващи апарати. Те са нужни на пациентите, изпадащи в тежко положение на белодробна непълнота.

Към момента на Острова разполагат с едвам 6000 апарата. Обединеното кралство не е единствената страна, която изпитва недостиг на сериозното съоръжение.

Германия към този момент е поръчала 10 000 нови апарата, а на Италия й липсват минимум 5000.

Британското държавно управление към този момент е изпратило скици на към 60 разнообразни производителя – измежду които „ Еърбъс “ и „ Ролс-Ройс “, доста от които също дадоха обещание да се включат в груповото изпитание.

Според EurActiv е по-вероятно от Формула 1 също да употребяват въпросните скици, в сравнение с да произведат личен дизайн здравна инсталация.

По-рано шефът на „ Мерцедес “ Тото Волф призна в отворено писмо до почитателите, че Формула 1 „ по никакъв метод не е основна за хората “, и настоя, че здравето на хората е преди всичко.

Стартът на шампионата беше анулиран, а няколко кръга към този момент бяха отсрочени, като не е несъмнено по кое време и даже дали ще има надпревари тази година.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР