Ехо? Чуваме ли се? Тези с кредитите, за да си

...
Ехо? Чуваме ли се? Тези с кредитите, за да си
Коментари Харесай

Що ви мразят хората

Ехо? Чуваме ли се?

Тези с заемите, с цел да си платят тока, се обръщат към тези с имуществата. Собствениците. Веднага прибавям - с парцели добити по извънредно легален път.

Това, че се вижда къде живеете, нервира. Ражда злоба. По малките екрани демонстрират всякакви хубости като в холивудски филм. Законни. Не тъй като нямате право на някоя колибка, в която да се подгънете коляно. Имате.

Ама на!

Да, тези с заемите ви завиждат. Завиждат на живота ви, на опциите ви. Завиждат, че всеки ден от седмицата може да спите в друга стая, а някои по-успешни и на друг етаж в колибките ви.

Завиждат на това, че децата ви могат да учат където си желаят и да не бъдат закачани от уличните дилъри на опиати. Че могат да станат хора.

Завиждат ви за затворените комплекси, в които живеете. За частната защита. За служебните първокласни коли. За каменните дувари с камери. За черните стъкла на колите. За прическите на кучетата ви - по пет стотака.

Завиждат за невероятните ви бизнес умения. Как от нищо вършиме милиони. Как всичко при вас е законно и изрядно. Колко сте сполучливи. Как може да менажирате обръчи от компании като професионални жонгльори.

Завиждат ви поради опцията да си лекувате заболяванията в чужбина. Да ядете чиста от токсини храна. Кюфтетата в столовата ви да костват жълти стотинки и да са от месо.

Завиждат за това, че може да излизате във почивка по половин година. Да не ходите на работа. Да назначавате любовниците си на виновни позиции и да ги кръщавате с нежното име „ калинки “, до момента в който те в действителност са хлебарки.

Толкова ви завиждат на триумфите, че желаят да ви видят в пандиза. Безумно, само че факт.

Толкова ви ненавиждат, че даже не желаят да ви избират за техни представители. Безумно, само че втори факт.

Вие се избирате сами. Намирате си способи - законни. Джуркате се от партия в партия. Сменяте си възгледите и правилата. Успешно вършиме кариера и пари. Законно.

Тези с заемите си го знаят. И ви ненавиждат. Защото при тях законно е да си заплащат лихвите по заемите. Да си заплащат налозите и сметките.

Завистниците виждат по какъв начин живеете. Нищо, че парцелите не са ваши, а на компанията на котката на комшията. (А по случайност комшията ви е жена). Защото вие работите непрекъснато. Гръб не ви е останал. Живота си съсипахте за единия тризонет. Ние с заемите го виждаме. Ама на! Гадове са този народ и завижда.

Така де. Това, че първокласните ви парцели и бляскав начин на живот имат легален генезис, няма значение. Защото, когато човек завижда, не се интересува от детайлите. Той вижда, че вие можете а той - не. Че вие ще живеете, а той ще почине.

Ето, по тази причина ви ненавиждат.

Това е! Ние сме народ от завистници. 80% дебили и 100% завистници. Добрата вест е, че скоро завистниците ще измрат и ще останат единствено дебилите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР