Ех, съдба! Вчера за първи път у нас се организира

...
Ех, съдба! Вчера за първи път у нас се организира
Коментари Харесай

Когато след риалити чек-а дойде унижението

Ех, орис! Вчера за първи път у нас се провежда нарочна конференция преди дербито сред ЦСКА и Левски, на която участваха СЕДЕМ родни рефера. Условието на медийната им изява бе те да НЕ разясняват минали събития, положения, отсъждия... И досада... Изтъркани обещания и изречения, клишета и празни приказки... Но отговори на незададените въпроси въпреки всичко имаше. Те пристигнаха няколко часа по-късно, когато в Дания, където за разлика от изказванията на Шекспир няма нищо гнило... Поне във футбола. Оказа се, че гнилото е в Лудогорец, който бе потиснат и изработен за смях от Нордселанд със СЕДЕМ на един.

А разградчани вървяха към тази злополука повече от десетилетие. Още от първия случай, в който завоюваха с поддръжката на съдиите. Минаха през безконечното икономисване на най-малко три жълти картона на Дяков, първите две години в елита, в които не бе отсъдена дузпа в тяхна щета, оня опит на Моци (на който даже бе кръстена трибуна) да изкорми Николич, през " засадата " на Верея... Отказваме да изреждаме всички провинения към футбола в най-чистия му тип, само че присъдата бе изпълнена на стадиона " Right to dream park " във Фарум... Каква подигравка - " Парк право да мечтаеш "... За Лудогорец той се трансформира в " Парк да си получиш заслуженото ". Така става, когато престъпникът-беглец се прави, че не чува виковете и предупредителните изстрели на полицаитe.

А предизвестия в годините не липсваха. " Предупреди " ги Динамо Загреб. Стори го и Божидар Краев с неговия Мидтиланд, който ги " разкри " за 90 минути и им даде " риалити чек ", а в Дания към този момент знаят, че в случай че ритнеш по-силно топката тя отива или в Северно море, или в Балтийско море, или във... вратата на Лудогорец. И когато в България сееш безпардонност, в Европа ще жънеш позор.

" Специалистите " от Разград не пожелаха да решат казуса си, който чудесно знаят, само че е по-удобно да не отстраняват и имат вяра, че номерът постоянно ще минава у нас, а в чужбина - все в миналото. Получи се против Балкани и Астана, където някак си съумяха да избегнат отпадането след загуби в първите мачове и радикално друго държание на противника в реванша. Стомната се счупи против Нордселанд, само че надали има мнозина, които съжаляват Лудогорец.

Не бяха минали и 60 секунди от първия съдийски сигнал и пристигна първият удар на Възмездието. Руан Крус, който бе пожален преди няколко дни от Георги Гинчев и не бе изпъден за безумното влизане с бутоните в краката на Пламен Андреев опита да впечатли волейболният селекционер Пламен Константинов, само че нескопосаната му игра с ръце докара до дузпа...и провокира първите ехидни възгласи у нас.

Да, това е истината. Този футболен план от първия ден си основава неприятели. Стигнахме до такава степен, че годините си минават, стартират и стопират войни, вируси минават и отпътуват, сменят се служебни и постоянни държавни управления, ротират се министър председатели, само че в България непреходна остава насладата от загубите на Лудогорец. И всякога, когато това се случи обществените мрежи избухват от екстаз, който не се вижда и на Нова година. В тези моменти щастието сплотява сини, червени, черно-бели, жълто-черни, зелено-бели, а в Разград си мислят, че е от злоба. Те от дълго време живеят в собствен фиктивен свят и се гледат в погрешно огледало, което не стопира да им повтаря, че са " гранд най-хубав на света ". И в случай че са не запомнили да го попитат, от БФС бързат да изпратят въздушна целувка и да им припомнят, че могат да вършат каквото си желаят и това ще остане без последици. Но за тяхна жал, в Европа нещата са разнообразни. На Стария континент футболният план от

Делиормана се движи по инерция, която при зареждане с некачествено гориво стига най-много до Лигата на конференциите - шампионат, който в случай че великият Георги Димитров - Джеки бе жив щеше да назова " Купа Мики Маус ". От ден първи на своето битие едно от главните предопределения на плана е да гали егото на притежателите си и тяхното обграждане.

Дали обаче в Разград схванаха посланието от мача в Дания? Едва ли. Никога не е късно един клуб да направи завой в политиката си, само че в съответният случай всички знаят, че това няма да се случи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР