Ех, корупция. Пак я задъвкахме тази тема в края на

...
Ех, корупция. Пак я задъвкахме тази тема в края на
Коментари Харесай

И корупцията ни е шумкарска

Ех, корупция. Пак я задъвкахме тази тематика в края на януари, 2019 година. И става все по-комично – тъй като и корупцията ни е като каруцата – в калта.
Поредната корупция – министърът на културата Боил Банов бил икономисал 700 000 лв. на изпълнителя на ремонта на Ларгото ДЗЗД " Антична Сердика ", тъй като се забавил с ремонта и с цел да нямало съд, който кой знае по кое време и какво ще отсъди, Банов задействал схемата. Всичко това беше подкрепено с телефонен запис, а се оказа, че имало два записа на телефонни диалози.
Кое е смешното? Първо , става дума за 700 000 лв.. За толкоз почти беше упрекната и Йончева – че ги е препрала. Мирише на танто за кукуриго, но доста. А от КТБ изтекоха милиарди - и България по този начин и не се разтриса...
Второ – служителят на Министерството на културата (МК), който записал цялата спекулация, го направил през март 2016 година, само че Българска социалистическа партия чак " в този момент " получили записа. Гледай ти, 3 години и нищо. А служителят знаел, че взе участие в нещо нелегално и по тази причина направил запис – за застраховка. Посочени бяха три имена на чиновници на МК - Татяна Цветанова-Ценовска, Ангел Ангелов и арх. Мечкунов, които участвали на диалозите на Банов, тъй че е разумно да помислим, че " репортерът под прикритие " е някой от тях. Но даже и да не е, на оправданието " беше ме боязън, та 3 години чаках да дам записа на борците срещу корупция Българска социалистическа партия " може да се върже единствено някой кръговиден глупак. Или дебил, по Иво Христов.
Кристално ясно е, че ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и всички тези, от които на естествените българи им се повръща, държат компромати на склад и ги вадят при потребност. Няма мощ на Земята, която да ме убеди, че сегашният запис на Банов Българска социалистическа партия са си го намерили както Алексей Петров откри секретните документи, изпуснати " инцидентно " от Сергей Станишев. Остава Бойко Борисов да похвали Българска социалистическа партия – за какво пък не, от дълго време към този момент похвали Петров какъв съзнателен жител е. И в този ред на мисли – дали фрагментите от диалозите, пуснати от Йончева и сътрудниците ѝ от Българска социалистическа партия, в действителност демонстрират цялата картина? Все отново Йончева не от през вчерашния ден се занимава с телевизия, знае по какъв начин да реже и лепи репортажи. Да, сподели, че ще даде цялостния запис, само че гаранция дали фактически ще е " цялостният запис "...
Именно това е казусът – в България няма правораздаване, тъй като то се употребява от огромните политически партии и стопански кръгове единствено и само в техен интерес. И още веднъж, и още веднъж на лапнишараните се продава еднакъв сюжет – този на " положителните и неприятните ". А през това време се оказва, че да си лапнишаран не е като да си шаран – в първия случай потъваш, не като във втория да можеш да изплуваш при избрани условия.
Всъщност около цялата работа с трогване си припомних какво стана късния следобед-привечер нощес (29 януари) в парламентарната комисия за наблюдаване на приходните организации с така наречен закон за горивата. Толкова се увъртолиха в ползите на този и оня нашите благи депутати заедно с икономическия министър Емил Караниколов, че отменяха и отлагаха какво ли не. А този образец за лобистко законодателство се оказа и образец, че дори олигарсите в България към този момент няма по какъв начин да са сигурни дали някой прекрасен ден няма да се трансфорат в лапнишаран. Но по този начин е – когато нямаме единодушие да не прекрачваме едни минимални граници, работят правилата на алчността. А те са унищожителни – стигат рано или късно до всички.
Автор: Елена Йончева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР