Ех, демократи, демократи от ДБ... Развявате Бойко Рашков като знаме

...
Ех, демократи, демократи от ДБ... Развявате Бойко Рашков като знаме
Коментари Харесай

Михайлов към ДБ: Развявате Рашков като знаме на почтеността, той се опита да манипулира показания

„ Ех, демократи, демократи от Демократична България... Развявате Бойко Рашков като знаме на честността и морала. И за началник на " антикорупционната " комисия го готвите!?

И вие, променливи момчета и девойки... също!? Хайде, вие памет нямате, само че " сините " от Д(С)Б деменция ли имат?

Накрая в ръцете ще ви остане единствено дръжката на знамето!!! Казвам ви го непосредствено, през днешния ден, 14 юни 2022! ” Това написа във Facebook профила си Евгений Михайлов. Към поста си и напомня по какъв начин  е бил разпитван Бойко Рашков за " танковата касета ":

9.30 ч. сутринта, 4. 07. 1990 година
Въвеждат ме в кабинета на Бойко Рашков за следващ разпит за " танковата касета " с репликата на Петър Младенов " Най-добре е танковете да дойдат ". Предишният разпит беше 9 часа без спиране.
Следователят Рашков е зад бюрото си и още с влизането ми стартира да крещи:
" Какво си мислите, вие, бе, копелета с копелета? ". Посяга към вестника, който е пред него и стартира да постанова дървения плот със утринния брой на в. " Демокрация ":
" Какво е това, беее, каквооо? "
Отговарям: " Нищо. Декларацията на първите очевидци, видяли записа 30 минути след снимането му. "
" Няма да стане вашата, бе, нямааа! - продължава да крещи Рашков, който преди този момент в продължение на 20 часа ме е разпитвал и се е опитвал да манипулира показанията ми.
" Г-н Рашков, за тези очевидци ви споделих още при първия разпит, само че вие още не сте ги извикали. Нормално е да се плашат, че може да ги премахнете и за това излизат обществено с имената си. ".
Той побеснява още повече и устата му се запенва, само че не може да създаде и тон.
Работа е там, че в този брой на в. " Демокрация " излезе декларацията на сестрите Жени и Ягода Лазарови, които видяха записа още същата вечер на 14 декември 1989 година и разбиваха на пух и прахуляк ченгесарската версия, че записът е подправен и в допълнение " манипулиран от американците по компютърен път ".
Жени и Ягода бяха разнесли декларацията си и до всички тогавашни медии, само че излезе единствено във вестник " Демокрация ".
Два дни по-рано, на 2 юли, на конференцията в 272 публика на СУ, която се предаваше непосредствено по БНР, се бях заклел в децата си, че споделям истината и бях призовал П. Младенов да направи същото.
Експертната комисия от 34 експерти по тон и картина, свикана от следствието заседаваше към този момент трети ден, само че ченгетата се опитваха да манипулират заключението й.
" Не може да стане вашата, не-мо-жеее! Ще видите какво ще стане с вас! " - изкрещява за последно Бойко Рашков.
" Да става каквото ще, само че истината ще победи. " споделих на изпроводяк. Не ме беше боязън. Знаех, че пред вратите на следствието чакат публицисти, в това число и от западни медии.
Същия ден, 4 юли 1990г., следобяд експертната комисия излезе с изрично умозаключение, че записът е достоверен!
На 6 юли 1990 година Петър Младенов подаде оставка! (историята е разказана с детайлности в предаването ми " Минало (не)свъшено "  )
Тогава не можех и да си показва, че през 2021 година комунистическият следовател Бойко Рашков ще стане зам. министър - ръководител и министър на вътрешните работи на натовска, и европейска България.
Сега ще очаквам да видя какво ще стане с нас, " някогашните хора "...
А Демократична България дано не престават да развяват Бойко Рашков като знаме. Накрая ще останат единствено с дръжката на знамето в ръка...!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР