Египтянка твърди, че е тайната съпруга на убития саудитски журналист

...
Египтянка твърди, че е тайната съпруга на убития саудитски журналист
Коментари Харесай

Хашоги имал тайна съпруга

Египтянка твърди, че е тайната брачна половинка на убития саудитски публицист Джамал Хашоги, който беше екзекутиран по жесток метод в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври, написа „ Вашингтон поуст ”, представен от блиц.бг.

50-годишната жена, идентифицирала се единствено като Х. Атр, твърди, че се е омъжила за Хашоги на религиозна гала във Вашингтон през месец юни. Тя сподели и фотография от сватбата. Двамата се венчали месеци преди Хашоги да бъде погубен в консулството, където отиде за изкарване на брачни документи, с които да се ожени за турската си избраница - Хатидже Дженгиз.

„ Като мюсюлманска брачна половинка желая своето право и да бъда разпозната ”, съобщи Х. Атр. Един от дългогодишните сътрудници на Хашоги твърди, че бил извикан на сватбата като очевидец. 50-годишната жена, която живее в Персийския залив, съобщи, че двамата са се срещнали преди 10 години на медийна конференция, само че са почнали сантиментална връзка едвам през предходната година.

Х. Атр съобщи, че за последно са се срещнали през септември. По думите й, Хашоги е бил угрижен, че Саудитска Арабия може да му отмъсти поради рецензиите към Рияд, само че в никакъв случай не е предполагал, че може да бъде погубен. „ Той знаеше, че могат да го отвлекат и бият, само че в никакъв случай не е предполагал, че могат да стигнат толкоз надалеч и да го убият ”, твърди тайната му брачна половинка. Новината за тайната брачна половинка е шокирала фамилията на Хашоги и неговата турска избраница. Тя прибавя и нотка неизясненост към бруталното ликвидиране при започване на октомври, шокирало света.

Турската избраница на Хашоги Хатидже Дженгиз съобщи, че Джамал в никакъв случай не й е споделил за тази жена. „ Защо тя се пробва да промени облика, който има Джамал пред света? Какво желае? Подозирам, че това е опит да го дискредитира и да навреди на репутацията му ”, съобщи туркинята. Х. Атр може да желае финансова отплата поради убийството, само че единствено в случай че потвърди, че бракът е бил законен. Тя обаче не е показала сватбен документ, поставяйки под подозрение правния статут на оповестения от нея брак с Хашоги.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР