Египтяните вярвали, че камъкът притежава защитни сили. Всеки по-заможен войник

...
Египтяните вярвали, че камъкът притежава защитни сили. Всеки по-заможен войник
Коментари Харесай

Още Древните Египтяни Са Осъзнавали Силата На Златния Берил! Този Камък Гони Всичко Лошо От Живота!

Египтяните вярвали, че камъкът има защитни сили. Всеки по-заможен боец носел подобен, отивайки в борба. Управляващата класа също имала амулети от берил, тъй като се считало още, че този камък оказва помощ в словесните дуели, изостря интелекта, лекува мързела и надарява притежателя си с положително разположение на духа. Обикновените хора също носели произведения от берил, тъй като вярвали, че връща любовта и пристрастеността в брака.

Хилядолетия по-късно в Средновековието берилът бил носен като амулет от художници и скулптори. Силата в него изостряла творчеството, гонила умората, разгаряла духа вътре в създателя и не на последно място – увеличавала интелигентността. Също по този начин камъкът предпазвал притежателя си по време на далечни пътувания и му помагал при изследвания и метафизичен проучвания. Пръстени с берил са носени от Леонардо да Винчи, Рафаел, Рубенс и Бенвенуто Челини.

От край време благородният камък се употребявал и за лекуване. Гърците и римляните го употребявали, с цел да лекуват хора, имащи проблеми с черния дроб, очни заболявания и импотентност. Мощно лекарство против астма била водата, в която са престояли цяла нощ берили. Особено мощен бил резултатът, в случай че през нощта имало пълнолуние. Според Авицена берилът оказва помощ при лекуване на катаракта и проказа, написа Съновник.

Златният берил се употребява и като противоотрова. Стрива се на прахуляк и се пие два пъти дневно. Той е мощно средство за повреждане на черна магия. Ако прахът от камъка се смеси с мълчана вода, може да скапе всяко зловредно проклинание.

В предишното златният берил се е употребил и като лек против генекологични болести. Той има благотворно влияние върху зрението. През 15 и 16 век стъклата на очилата са изработвани от шлифовани берили. Немската дума за очила Brilen (брилен) идва от берил.

Камъкът се носи в златен пръстен на показалеца. Жените следва да го слагат на лявата ръка, а мъжете – на дясната.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР