Египтяните отиват до урните за президентските избори, на които Абдел

...
Египтяните отиват до урните за президентските избори, на които Абдел
Коментари Харесай

Ще спечели ли Абдел Фатах ал-Сиси трети мандат: Започват президентските избори в Египет

Египтяните отиват до урните за президентските избори, на които Абдел Фатах ал-Сиси е на път да завоюва трети мандат, до момента в който страната се бори с икономическа рецесия и война по границата с Газа.

Победата би осигурила на Сиси шестгодишен мандат, в който непосредствените цели ще бъдат преодоляването на съвсем рекордната инфлация, оправянето с хроничния дефицит на задгранична валута и предотвратяването на разпространяването на спора сред Израел и ръководещите в Газа бойци на „ Хамас “.

Световната здравна организация заяви, че е изгубила връзка с най-голямата болница в град Газа

Гласуването, което продължава от 9 до 21 ч., е разпределено в границите на три дни, като резултатите ще бъдат оповестени на 18 декември.

Критиците считат, че изборите са фиктивни след десетилетна принуда против инакомислието. Правителственият медиен орган ги назова стъпка към политическия плурализъм.

Трима претенденти ще се изправят против Сиси на изборите. Най-изявеният евентуален кандидат приключи присъединяване си в изборите през октомври, заявявайки, че длъжностни лица и бандити са се насочили към неговите поддръжници - обвинявания, отхвърлени от националния изборен орган.

След отварянето на граничния пункт „ Рафа “ 320 души минаха от Газа в Египет

Властите и коментаторите в строго следените локални медии приканват египтяните да гласоподават, макар че някои хора обявиха, че не знаят по кое време ще се проведат изборите в дните преди вота. Други пък обявиха, че гласуването няма да има огромно значение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР