Египтолог твърди, че след като отваря древноегипетска гробница, развива мистериозно

...
Египтолог твърди, че след като отваря древноегипетска гробница, развива мистериозно
Коментари Харесай

Египтолог твърди, че е страдал от мистериозна болест, след като отваря древна египетска гробница

Египтолог твърди, че откакто отваря древноегипетска гробница, развива мистериозно заболяване, което го кара да халюцинира и да кашля кръв.

Режисьорът и египтолог Рами Романи описа в предаването The Jordan Harbinger Show, че се разболява, откакто отваря гробница за телевизионното предаване Mummies Unwrapped на Discovery Channel през 2019 година

„ Не съм бил толкоз покрай гибелта, както когато снимахме Mummies Unwrapped ”, сподели той в по-ранно изявление за Khaleej Times. Екипът е работил по епизод за мумифицирани остатъци, за които хората са твърдели, че са принадлежали на библейска фигура.

" Докато снимахме това, влязохме в една гробница, която не беше отваряна от години. Отключихме вратата и в началото локалните поданици стояха настрани, с цел да се уверят, че няма змии или някакви проклятия. Тъй като не имаме вяра в проклятия, ние непосредствено слязохме по стълбищата. Гробницата беше безкрайна. Продължихме да слизаме надолу, беше много прашно. И аз вдишвах всичко това. Същия ден поех назад към Кайро и започнах да не се усещам добре.

На идната заран имах извънредно висока температура. Никога през живота си не съм имал толкоз висока температура. Вдигнах 42°C и започнах да кашлям кръв. Повикаха лекари. Едва не умрях. "

Според Романи гробницата не е отваряна от към 600 години. В изявление с Джордан Харбингър той прибавя, че треската е провокирала халюцинации. Лекарите му слагат антибиотици, като считат, че повода е прилепи, змии или прахуляк от вътрешността на гробницата.

Романи не има вяра в по този начин нареченото " проклинание " на фараоните, само че споделя, че в него има " научна " истина. Въпреки че концепцията, че античните фараони са сложили проклинание върху всички, които нарушават съня им, несъмнено, е нелепост, в античните гробници са открити гъбични патогени. Едно изследване изследва хората, които са отваряли египетски гробници, и не открива съмнително количество смъртност. И въпреки всичко съществува доктрина, че лорд Карнарвън - хипотетична жертва на " проклятието " - може да е бил инфектиран с гъбичен патоген Aspergillus, заловен при отварянето на гробницата на Тутанкамон.

Романи доживява да опише тази своя история, въпреки че към момента не е сигурен с какво в действителност се е разболял.

" Накрая, четири дни по-късно, се възвърнах, само че беше на косъм ", споделя той пред Khaleej Times. " Независимо дали е било проклинание на мумия или не, нещо в тази гробница ме порази. “

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР