Египетският тенисист Юсеф Хосам получи доживотна дисквалификация от звеното за

...
Египетският тенисист Юсеф Хосам получи доживотна дисквалификация от звеното за
Коментари Харесай

Тенисист получи доживотна санкция за уреждане на мачове

Египетският тенисист Юсеф Хосам получи доживотна дисквалификация от звеното за интегритет (TIU) към интернационалната федерация (ITF) поради голям брой случаи на споразумяване на мачове и други корупционни практики. Разследващият орган е открил, че 21-годишният африканец персонално е нарушил 21 пъти етичния кодекс сред 2015 и 2019 година, а също така е склонявал други състезатели да вземат участие в черно тото.

Най-доброто класиране на Хосам в международната класация е 291-во място през декември 2017 година, а понастоящем той попада под №820 в подреждането на АТР. Състезателните му права бяха спрени още през май 2019 година, откакто TIU разкри, че младежът е уредил осем разнообразни мача, шест пъти е повлиял на хазартни залози и два пъти е убеждавал други тенисисти да не влагат всичките си старания по време на публични срещи.

Също по този начин той е открит за отговорен по три случая на премълчаване на информация за корупционни схеми и два случая на отвод да спомага на TIU. " В резултат на това господин Хосам към този момент е непрестанно отхвърлен от надпревари и има възбрана да участва на каквото и да било тенис събитие, проведено или управлявано от ръководещите тела на спорта ", се споделя в известието на Tennis Integrity Unit.

Любопитното е, че през 2018 година по-големият брат на Юсеф Хосам - Карим Хосам (26 г.), също беше изхвърлен доживот от тениса поради споразумяване на мачове. Той беше приет за отговорен по 16 разнообразни случая на корупция, в това число изнасяне на вътрешна информация и повлияване на букмейкърски
залози.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР