Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси обяви, че няколко моста

...
Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси обяви, че няколко моста
Коментари Харесай

В Египет кръщават мостове и булеварди на медалистите от Токио

Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси разгласи, че няколко моста и основни булеварди ще бъдат кръстени на състезателката по карате Фериял Ашраф Абделазиз, която завоюва историческа купа на Олимпийските игри в Токио, както и на другите медалисти от националния тим, написа онлайн изданието на списание "Иджипт тудей ".

В телефонно изявление за телевизия Канал 1 президентът уточни, че решението е израз на високата оценка за спортните им триумфи. Той поздрави фамилията на Абделазиз и даде обещание на майка ѝ пътешестване за хадж като премия на напъните ѝ като родител. Постижението на Абделазиз е освен за Египет, само че и за целия арабски район, посочи Сиси и означи, че самият той тренира карате от 1970 година.

Фериял Абделазиз завоюва златния орден в категория над 61 кг в дисциплината "кумите ", откакто победи №1 в света Ирина Зарецка от Азербайджан с 2:0. Фериял e първата египтянка, спечелила олимпийско злато и осмият състезател в историята на страната със златен орден от най-големия състезателен конгрес на планетата.

Националният химн бе изпълнен в Токио за първи път от 2004 година, когато се организираха Игрите в Атина и Карам Габер се пребори за купа в класическата битка. В дебюта на каратето като олимпийски спорт тимът завоюва още един орден - бронз за Джиана Фарук.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР