Египетският плувец Абделрахман Самех казва, че е получавал смъртни заплахи“

...
Египетският плувец Абделрахман Самех казва, че е получавал смъртни заплахи“
Коментари Харесай

Египетският плувец Абделрахман Самех е набелязан заради подкрепата си за Палестина

Египетският плувец Абделрахман Самех споделя, че е „ получавал смъртни закани “ за това, че е посочил взаимност с народа на Палестина, добавяйки, че не може да отпразнува златния си орден на Световното състезание по водни спортове Купа 2023, до момента в който войната бушува в Газа.

Самех – прочут също като Абделрахман Елараби – завоюва финала на 50 метра бътерфлай за мъже на шампионата, извършен в Гърция предходната седмица, само че сподели в неделя, че му е било мъчно да го отпразнува след „ душевен сложна седмица “.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Ние ще бъдем непопулярни “: Спортните митинги оказват помощ ли или вредят на активизма? Феновете на Селтик дават обещание „ недвусмислена поддръжка “ ' за Палестина макар противоположната реакция „ Войната не познава вяра “: Най-старата черква в Газа приютява мюсюлмани, християни завършек на списъка

„ Получавах смъртни закани – хората ме атакуваха цяла седмица, че поддържам Палестина “, сподели той, когато беше помолен да приказва за успеха си.

„ Семейството ми си ляга, без да знае дали някой ще нахлуе в стаята ми, дали някой ще нахлуе в жилището ми. Те би трябвало да се чудят всякога, когато не отговоря на позвъняването, „ Зает ли е или някой се пробва да го убие? “ “

„ Моите братя и сестри са убити в Палестина “

23-годишният египтянин е част от екипа по плуване и гмуркане на университета Нотр Дам в Индиана, Съединени американски щати.

Той победи любимците Айзък Купър от Австралия и Майкъл Андрю от Съединени американски щати, с цел да завоюва първия си златен орден от Световната купа, само че отхвърли да го чества.

„ Моите братя и сестри биват убивани в Палестина и съм застрашен със гибел единствено тъй като това е идея, която пазя. “

Спечелването на медала пристигна пет дни откакто Самех разгласява известие в своя акаунт в Instagram, в което се споделя, че критиците са го обвинили в „ поддръжка на тероризма “, тъй като е приказвал против офанзивите на Израел против Газа.

„ Искам да подчертая, че моята поддръжка за палестинската идея се корени във вярата в полезността на всички човешки животи “, сподели той.

Вижте тази обява в Instagram

Публикация, споделена от Abdelrahman Elaraby (@haridiiii)

„ Къде е Самех? “

Самех разгласява вести и изображения от войната в Газа в символ на взаимност с хората от обсадената Ивица – акт, който не се одобри добре от израелските плувни чиновници.

Една от по-ранните му изявления в обществените медии включва политическа подигравка, която демонстрира другите усещания на съпротивата от палестинци и украинци, съгласно отчет на уеб страницата за плуване SwimSwam.

В петък ръководителят на Израелската асоциация по плуване Мики Халика писа до World Aquatics – световния управителен орган на плуването – призовавайки го да „ предприеме дейности против плувците, които поддържат тероризма “.

„ Обезсърчаващо е да забележим екстремистки идеологии, които опетняват репутацията на нашия обичан спорт “, написа Халика в жалбата си.

Саме се състезава във финала на 50 метра два дни по-късно и го завоюва.

Въпреки това, някои консуматори на X, по-рано прочут като Twitter, означиха, че египтянинът липсва или е изрязан от изображението, показващо окончателния лист с спечелили, оповестен в акаунта на World Aquatics, което ги кара да стартират наклонността „ # WeStandWithAbdelrahmanSameh ”.

Някои консуматори попитаха международната организация „ къде е Самех “, а други го жигосаха, че го е изрязал.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР