Египетският нападател на Ливърпул Мохамед Салах оформи победата на тима

...
Египетският нападател на Ливърпул Мохамед Салах оформи победата на тима
Коментари Харесай

Салах с първи гол срещу Ман Юнайтед, Ливърпул подобри рекорд на Ман Сити и Байерн

Египетският нападател на Ливърпул Мохамед Салах оформи успеха на отбора с 2:0 над Манчестър Юнайтед, а попадението му в добавеното време беше първо за него против “червените дяволи”. Салах към този момент има голове против 23 от 25-те тима, против които се е изправял във Висшата лига. Не е вкарал единствено на Астън Вила и Суонзи.

Точният изстрел на Салах пристигна след подаване на вратаря Алисон. По този метод за първи път от 2010 година пазач на Ливърпул се отличи с асистенция за гол в Премиър лийг. За последно това бе правил Хосе Рейна за попадение на Фернандо Торес.

След триумфа на “Анфийлд” мърсисайдци събраха 64 точки от 66 вероятни. Това е рекордно достижение в шампионатите от Топ 5 на Европа след 22 изиграни кръга. Досега върхът се държеше от Манчестър Сити и Байерн с по 62 точки. В последните 31 турнирни мача Ливърпул завоюва 91 от 93 вероятни точки. Единствената неверна стъпка в този интервал е равенството на “Олд Трафорд” през октомври.

Ливърпул няма загуба като хазаин във Висшата лига в 52 следващи мача. Серията продължава към този момент 1001 дни. Балансът от тези дуели е 42 победи и 10 равенства. Премиър лийг 23 кръг, неделя 19 януари  Ливърпул 2:0краен резулат  Манчестър Юнайтед
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР