Египетският майстор Мохамед Сафуат спечели тенис турнира от Африканските игри,

...
Египетският майстор Мохамед Сафуат спечели тенис турнира от Африканските игри,
Коментари Харесай

Мохамед Сафуат спечели титлата на Африканските игри в Рабат

Египетският занаятчия Мохамед Сафуат завоюва тенис шампионата от Африканските игри, провеждащи се в Рабат (Мароко). Атрактивният деец стана прочут в България, откакто игра в откриващия мач на Централния корт на " Ролан Гарос " 2018 с Григор Димитров.

Сафуат победи на финала своя съотечественик Карим Мохамед Маамун с 6-3, 6-4. Преди това той преодоля поредно Емануел Съндей Ауду (Нигерия), Къртни Джон Лок (Зимбабве), Ламин Уахаб (Мароко) и Мохамед Азиз (Тунис). Само 34-годишният Ламин Уахаб съумя да вземе сет на новия първенец.
 НА ЖИВО: Григор Димитров - Мохамед Сафуат 6-1, 6-4, 7-6(1) онлайн
Григор Димитров - Мохамед Сафуат: 6-1, 6-4, 7-6(1)

Българинът открива " Ролан Гарос " 2018

Сафуат е първа ракета на своята страна и постоянно взе участие в пресявките на шампионатите от " Големия шлем ", като постоянно минава по някой кръг. Миналата година в Париж той загуби третия си квалификационен мач, само че откакто Виктор Троицки се отхвърли минути преди дуела си против Димитров, уредниците съумяха да открият египтянина, с цел да го поканят като " лъки неудачник ". Така той получи късмет да се изяви на Централния корт.

Мохамед има 24 трофеи от шампионати от равнище ITF, като най-често печели конкуренцията в Шарм ел Шейх, като на сингъл, по този начин и на двойки.

При дамите купата също отиде на египетски адрес. Маяр Шериф се наложи на финала над южноафриканката Ченъл Сторм Саймъндс с 6-3, 6-3.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР