Египетският футболен гранд Ал Ахли официално привлече младежкия национал на

...
Египетският футболен гранд Ал Ахли официално привлече младежкия национал на
Коментари Харесай

Официално: Ал Ахли отмъкна играч под носа на Лудогорец

Египетският футболен гранд Ал Ахли публично притегли младежкия национал на Мали Алиу Диенг от Министерски съвет Алжер. 21-годишният футболист, за чийто услуги оферта насочи и родният отличник Лудогорец, парафира за 5 години с клуба от Кайро.

По този метод Диенг стана първото лятно попълнение за Ал Ахли, който по-рано съумя да удължи преотстъпването на Рамадан Собхи от Хъдърсфийлд за още един сезон. Общо взето, развръзката към малиеца не е чак толкоз непредвидена, защото алжирските медии намерено говореха за желанията му към Ал Ахли, който беше отправил и по-добрата оферта спрямо Лудогорец. Говори се, че спечелилите в Шампионската лига на Африка Есперанс де Тунис и огромният зложелател на Ал Ахли – Замалек, също са пробвали да влязат в борбата за подписа на футболиста, но без триумф.

С привличането на Диенг до лятото на 2024 година Ал Ахли попълни квотата си за чужденци в състава. Ал Ахли към този момент разполага с четирима такива в редиците си, само че съгласно ново предписание на Египетската футболна асоциация отборите ще могат да записват по един състезател от Северна Африка като локален. Това значи, че или Али Маалул, или Уалид Азаро ще придобият статут на египтяни най-малко във футболно отношение, а Жералдо, Джуниър Аджаи и Диенг ще бъдат тримата позволени чужденци.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР