Египетските власти са се отказали от плановете да доставят ракети

...
Египетските власти са се отказали от плановете да доставят ракети
Коментари Харесай

Египет се отказа да доставя ракети на Русия

Египетските управляващи са се отказали от проектите да доставят ракети на Русия, като вместо това са се съгласили съсСъединените щати да доставят муниции за Украйна, оповестява „ Вашингтон пост “, базирайки се на секретни документи на Пентагона, изтекли в мрежата.

Решението е взето през март след дипломатическа атака от страна на Съединени американски щати съгласно документите, представени от изданието. Миналата седмица „ Вашингтон пост “ заяви за различен конфиденциален документ от средата на февруари, който разкрива загадка скица на президента Абдел Фатах Ас Сиси да достави 40 000 ракети на Русия. Той подрежда на подчинените си да пазят загадка за доставката, с цел да се избегнат проблеми със Запада. Тогава Кайро отхвърли и препотвърди позицията си за невмешателство в спора в Украйна, а чиновник на държавното управление на Съединени американски щати, поискал анонимност, съобщи, че няма индикации, че Египет е извършил този проект.

Според новите документи, за които се твърди, че са оповестени в мрежата (Discord) от член на Националната въздушна армия на Масачузетс, при започване на март президентът Ас Сиси се е отказал от проектите си за доставяне на Москва и е одобрил продажбата на 152- и 155-милиметрови артилерийски снаряди на Съединените щати за трансфер в Украйна.

Според „ Вашингтон пост “ това е станало след визити в Кайро на американски висши чиновници в края на февруари и на министъра на защитата Лойд Остин при започване на март.

Египетското външно министерство към момента не е коментирало новите документи. Високопоставен чиновник на администрацията на Байдън сподели пред „ Вашингтон пост “, че Египет остава непосредствен сътрудник на Съединени американски щати. В документите не се показва и дали Кайро по-късно е възобновил проект за доставки на Москва, или дали към този момент е доставил на Съединените щати муниции за Украйна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР