Египетските власти обявиха, че са арестували влиятелен член на обозначена

...
Египетските власти обявиха, че са арестували влиятелен член на обозначена
Коментари Харесай

Арестуваха влиятелен член на голяма терористична група в Египет

Египетските управляващи оповестиха, че са арестували авторитетен член на обозначена от Съединени американски щати терористична група. Според държавни медии обвиненият е бил задържан, откакто аероплан, изпълняващ полет за Турция от Судан, е кацнал изключително в Египет, съобщи Асошиейтед прес.
Египетското вътрешно министерство заяви, че мъжът, разпознат като Хосам Менуфи, е бил арестуван по-рано тази седмица. Мъж с сходно име е член на ХАСМ, формация, която в предишното беше забъркана в няколко смъртоносни набези в Египет. Според управляващите тя е виновна за гърмежа на кола бомба пред египетска болница, при което през 2019 година починаха 20 души.
САЩ са оповестили ХАСМ за терористична група през 2018 година Смята се, че тя се е отделила от групата Ислямски братя.
Менуфи бе наказан задочно през 2017 година на пожизнен затвор дружно със стотици други лица поради ролята им в опита за ликвидиране на върховен правосъден представител.
Той е бил арестуван, откакто полет на самолетна компания Бадр еърлайнс, основана в Судан, трябвало да кацне в Луксор, когато се задействала алармата за пушек в пътническата кабина. Пътниците излезли от самолета и до момента в който чакали да бъдат превозени с друга машина до Истанбул, били подложени на гранични инспекции и по този начин бил арестуван Менуфи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР