Египетските власти може да потърсят компенсация от над 1 млрд.

...
Египетските власти може да потърсят компенсация от над 1 млрд.
Коментари Харесай

Египет може да потърси компенсация от 1 млрд. долара за блокадата на Суецкия канал

Египетските управляващи може да потърсят отплата от над 1 милиарда $ поради траялото близо седмица блокирането на Суецкия канал от контейнеровоза Ever Given, съобщи Блумбърг.

Тази сума съставлява груба оценка на загубите, свързани с директните такси, вредите по водния път по време на драгирането и осовобождаването на кораба, както и цената за оборудването и труда, съобщи, съобщи основният изпълнителен шеф на държавния оператор на канала Suez Canal Authority Осама Рабие пред локален ефирен канал.

„ Това е право на страната “, сподели още Рабие, като добави, че случаят е навредил на репутацията на Египет. „ Страната би трябвало да получи това, което и се дължи “, безапелационен е той.

400-метровият контейнеровоз Ever Given, който е благосъстоятелност на японската компания Shoei Kisen Kaisha, закъса в Суецкия канал на 23 март и бе освободен шест дни по-късно.

Вчера тайванската компания Evergreen Marine Corp, която е наемател на кораба, съобщи, че не носи отговорност за закъсненията на транспортираните товари.

„ Няма съвсем никакъв късмет да бъдем  търсени за обезщетение “, запви президентът на Evergreen Marine Corp Ерик Сие по време на брифинг в Тайван.

Същевременно с това гворител на компанията Shoei Kisen съобщи, че тя ще разиска компенсацията с страната, отговаряща за Суецкия канал, само че към този момент ще се въздържи да даде повече детайлности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР