Египетските учени откриха в черния александрийски саркофаг три повредени мумии,

...
Египетските учени откриха в черния александрийски саркофаг три повредени мумии,
Коментари Харесай

Тайната падна! Отвориха черния саркофаг с проклятието на фараона в Египет, вътре намериха...

Египетските учени откриха в черния александрийски саркофаг три развалени мумии, оповестява порталът " Йоум7 ", базирайки се на шефа на ръководството по въпроса на паметниците на древността на Египет Мустафа ал Вазири.

По думите му, откритите мумии не принадлежат на някое кралско семейство. " Тези мумии нямат никаква връзка с кралските фамилии от птолемейския или римския интервал, тъй като по саркофага липсват съответните надписи ", сподели ал Вазири. 



Той също означи, че мумиите са се оказали мощно развалени от вода, просмукала се в саркофага през цепнатина. Учените в този момент ще би трябвало да изяснят кой точно е бил заровен в саркофага.  



Незасегнатият от мародери запечатан загадъчен и великански саркофаг от черен гранит с тегло от 25-30 тона бе открит при започване на юли при провеждането на строителни работи под постройка в град Александрия. На същото място на дълбочина от пет метра бяха открити 40-сантиметров откъс от скулптура на мъж от мрамор и някои други артефакти.  Съобщаваше се, че на територията на разкопките може да има монументи от елинския интервал от историята на Египет. В същия регион към този момент са открити други гробове, отнасящи се към IV век преди нашата епоха.  Тайната на запечатания саркофаг породи клюки в египетските и европейските медии. В Египет заговориха за " проклятието на фараона " и за това, че саркофагът, най-вероятно, не е бил отворен до в този момент и разграбен поради някакво зло, което е затворено в него.   Страховете бяха подхранвани и от необичайния цвят на паметника, а също и от гигантските му размери (265 сантиметра дължина, 185 — височина и 165 — в ширина).  Западната преса направи съмнение, че саркофагът може да принадлежи на самия Александър Македонски, чийто гроб към момента не е открит. 

Превод и редакция: Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР