Египетските сили за сигурност убиха 14 екстремисти в северната част

...
Египетските сили за сигурност убиха 14 екстремисти в северната част
Коментари Харесай

Десетки членове на ИД са убити при операция на Синайския полуостров

Египетските сили за сигурност убиха 14 екстремисти в северната част на Синайския полуостров, излиза наяве от публично изказване. Според него, убитите може да са взели участие в неотдавнашната офанзива против контролно-пропускателен пункт на правоохранителните органи в град Ариш, съобщи БГНЕС.
" В хода на преследването на нападателите успяхме да открием група екстремисти в една от изоставените къщи в региона на Ал Мзаид ", се споделя в изказването на египетското вътрешно министерство В изказването се прибавя, че бунтовниците са влезнали в битка с полицията и са били убити от последвалия противоположен огън. У тях са открити 14 оръжия и три колана с експлозиви.
Нападението в Ариш се случи в сряда (5 юни), като при него са починали минимум осем полицейски чиновници. Поне пет от нападателите са били убити при престрелката. Медиите оповестиха, че терористичната група „ Ислямска страна “ е поела отговорността за офанзивата.
Египетските управляващи от години подхващат антитерористични дейности на Синайския полуостров, където терористи неведнъж правят смъртоносни офанзиви. През 2014 година на полуострова бе оповестено изключително състояние, откакто бойците нападнаха египетски офицери по сигурността в региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР