Египетските сили за сигурност са ликвидирали 30 терористи в хода

...
Египетските сили за сигурност са ликвидирали 30 терористи в хода
Коментари Харесай

Египет се саморазправи жестоко с терористите, извършили атентата в Синай


Египетските сили за сигурност са ликвидирали 30 терористи в хода на започнатата в петък вечерта " Синайска военна интервенция " , предава телевизия " Скайнюз Арабия ", базирайки се на източници от силовите структури.

Според сведенията бойците са били убити по време на нахлуване в село Ер Рисан в центъра на полуострова.

Египетските военновъздушни сили са унищожили транспортните средства, употребявани за атентата в синайската джамия, както и хранилища, в които " терористите " са държали оръжията и амунициите си. Това разгласи представителят на армията Тамер ел Рефай.

Понастоящем спецчастите претърсват и подготвителните лагери на екстремистите , в които са се провеждали подготовките за осъществяването на терористична офанзиви.

За огромна антитерористична интервенция в северната и централната част на Синайския полуостров под кодовото име " Отмъщението на мъчениците " бе обявено няколко часа след нападението в джамия в предградието на Ел Ариш, при което починаха 235 души, а над 130 други бяха ранени , съобщи БГНЕС.

Според разпореждане на висшия главнокомандващ на страната - президента Абдел Фатах ал Сиси армията и полицейските елементи също са ангажирани да вземат участие в преследването на терористите. Операцията се реализира под контрола на Генералното командване на въоръжените сили на страната с присъединяване на военновъздушните сили и специфичните подразделения на Министерството на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР