Египетските пирамиди са едно от чудесата на света и това

...
Египетските пирамиди са едно от чудесата на света и това
Коментари Харесай

Египетските пирамиди и тайната на построяването им - успяха ли учените да я разгадаят

Египетските пирамиди са едно от чудесата на света и това не е по никакъв начин инцидентно. От епохи те впечатляват с размери и съвършените си форми и едва ли има човек, който да не се е чудил по какъв начин хората в древността са съумели да ги построят толкова внушителни без всички улеснения и строителни съоръжения, които притежаваме през днешния ден, и то на това отдалечено място.
 Египет, пирамидите в Гиза, ресторантът 9 Pyramids Lounge и проектите за реставрация
Пирамидите не са това, което бяха

Още една причина да ги посетим

Съществуват разнообразни теории към този въпрос като една от тях даже твърди, че пирамидите в Гиза са дело на извънземни. А преди дни се появи и нова теза, която ни звучи много по-правдоподобно.

Тя идва от учени от University of North Carolina Wilmington, които сателитни изображения на местността, в която се намира забележителността, за да намерят вероятното местонахождение на липсващ от дълго време речен ръкав на река Нил. Освен това се вършат геофизични изследвания и проби, с цел да се откри съществуването на речни седименти под актуалната земна повърхнина.
 Снимка 665383

На базата на тях те настояват, че пирамидите са построени именно наоколо до отклонение на реката, което е било дълго цели 64 км. Учените допускат, огромната суша преди към 4200 години, когато е почнало и натрупването на пясък, евентуално е довело до изгубването му. 

А съществуването на този речен разклон може да се одобри като пояснение за местоположението на египетските пирамиди точно в тази част на пустинята. Той ги е правил леснодостъпни по вода и това може би е методът, по който целият материал за издигането им, е бил доставян, написа Daily Mail.
 Египет, Луксор, Карнак и обилната гала, която откри възобновения Път на сфинксовете
Египет и обилната гала в чест на фараоните

Страната откри път на 3400 години

Тази доктрина за пръв път дава пояснение на търсещия отговор от епохи въпрос за какво големите пирамиди са издигнати навръх това място и по какъв начин тъкмо е било допустимо това.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР