Египетски законотворец предложи износ на бездомни кучета за Южна КореяЗаместник-председателят

...
Египетски законотворец предложи износ на бездомни кучета за Южна КореяЗаместник-председателят
Коментари Харесай

Египетски законотворец предложи износ на бездомни кучета за Южна Корея

Египетски законотворец предложи експорт на бездомни кучета за Южна Корея
Заместник-председателят на комисията за човешки права в египетския парламент Маргарет Азер предложи новаторско решение на казуса с глутниците бездомни кучета в страната, написа Egypt Independent.

Според Азер Египет може да изнася бездомни кучета за страните от Източна Азия като да вземем за пример Южна Корея, където те са обичаен деликатес.

В изказване за медиите Азер разгласи, че нейното предложение е надалеч по-хуманна опция от до момента употребяваните способи — всеобщи убийства и кастрации.

Според нея уличните животни са сериозна опасност за хората по улиците, а износът им освен ще реши казуса, само че и ще се трансформира в източник на финанси за бюджета.

"След като бъдат добре охранени, кучетата могат да бъдат продадени за по 5 египетски лири всяко [около 0,50 лева.]. В някои страни те са ценени колкото овцете тук".

Азер обаче призна, че още не е сигурна дали ще внесе за разглеждане в пленарна зала това си предложение.

Активисти за права на животните обаче незабавно жигосаха концепцията. Популярната водеща Мона Халил съобщи, че е "шокирана" от предлагането и незабавно се е свързала с Азер, с цел да изиска пояснение. Депутатът от египетския парламент обаче е удостоверила, че съгласно нея износът на животните е по-хуманен от тяхната кастрация и ще донесе финансова полза за страната.

Египет има сериозен проблем с популацията от бездомни кучета. Данните от скорошно проучване, извършено от професор Хамди Арафа, сочат, че по улиците на северноафриканската страна се разхождат към 22 милиона безстопанствени кучета. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР