Египетски и американски археолози се натъкнаха в Абидос на неизвестни

...
Египетски и американски археолози се натъкнаха в Абидос на неизвестни
Коментари Харесай

Разкриха неизвестна досега част на храма на фараон Рамзес Втори

Египетски и американски археолози се натъкнаха в Абидос на незнайни до момента елементи от популярния храм на фараон Рамзес Втори , а също по този начин и на ритуални блага , заровени в неговите основи пред постройката, заяви ТАСС.

Агенцията цитира прессъобщение на египетското министерство по въпросите на паметниците на културата. Погребалните блага са включвали храна, таблички с името на Рамзес, умалени медни копия на строителни принадлежности, глинени съдове, изписани с писмени знаци и овални точила от кварцит, прецизираха от министерството.

Освен това археолозите са разкрили пиедестал и фрагменти от стени на десетки огромни складови пространства , които са били съставка от храмовия комплекс.

Egypt Cradle of civilization - مصر مهد الحضارة
Abu Simbel Temple
Colossal statues of Ramesses II

Templo Abu Simbel
Estatuas colosales de Ramsés II
— Rubén González (@RUGODA)

Новите разкопки значително трансформират визията ни за това по какъв начин е изглеждал храмовият комплекс в Абидос в епохата на Новото царство, когато е доближат върхът на могъществото на Древен Египет.

Интересното в тази ситуация е, че в стените на тези пространства са били разкрити дребни ниши , в които били скрити разнообразни блага , измежду които черепи и кости на свещени бикове.

Намерени са и приношения , които се отнасят към доста по-късна ера - тази на Птоломеите . Находките приказват за това, че храмът и самата фигура на Рамзес Втори са били обект на поклонение хиляди години след гибелта на фараона.

Featured Art of the Day: "Abu SImbel Ramesses Ii Temple ". Buy it at:
— sheryl chapman photo (@photozrus)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР