Египетската полиция е ликвидирала 40 терористи при няколко специализирани акции

...
Египетската полиция е ликвидирала 40 терористи при няколко специализирани акции
Коментари Харесай

Египет отговори решително след атентата, ликвидира 40 терористи

Египетската полиция е ликвидирала 40 терористи при няколко профилирани акции в събота – ден откакто самоделна бомба удари туристически рейс в Кайро и умъртви трима виетнамски жители и техния гид, оповестява Агенция Франс Прес.
При две от акциите, осъществени в регион на Гиза са премахнати 30 терористи, а други 10 са били убити в размирния район Северен Синай. Властите са направили интервенциите откакто получили информация, че обвинените подготвяли серия от офанзиви против държавни институции, туристически обекти и църкви. Полицията е разкрила голямо количество оръжия и амуниции, както и материали за приготвянето на бомби.
Както БГНЕС заяви по-рано броят на починалите при гърмежа в Кайро набъбна до 4 души. Самоделна бомба удари туристически рейс в Кайро. Сред починалите са трима виетнамски туристи и един локален гид. В изказване на египетския прокурорски офис излиза наяве, че 11 други виетнамски туристи са ранени дружно с египетския водач на рейса.
Екзплозията е избухнала в Гиза в 18.15 часа локално време в петък. Според Скай Нюз гърмежът е станал на фона на стягането на ограниченията за сигурност на значими места в египетската столица.
Египет се бори с джихадистки бунтовници в северния Синайски полуостров, откогато военните смъкнаха някогашния президент Мохамед Морси през 2013 година Те са правилни на терористичната формация „ Даеш “ от 2014 година и са поели отговорност за редица смъртоносни набези от този момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР