Египет заяви днес, че е получил положителни сигнали от всички

...
Египет заяви днес, че е получил положителни сигнали от всички
Коментари Харесай

Удължава ли се примирието в Газа?

Египет съобщи през днешния ден, че е получил позитивни сигнали от всички страни за вероятно удължение на примирието в Газа за още един или два дни, съобщи Ройтерс.

Дия Рашван, началник на египетската държавна осведомителна работа, сподели в изказване, че страната е провела продължителни договаряния с всички страни за удължение на четиридневното помирение, което " значи освобождение на още заложници от Газа и на палестински пандизчии в Израел "

В същото време делегация от Катар е на посещаване в Израел като част от съглашението сред страните в спора, съобщи ДПА. Дипломат, осведомен с визитата, удостовери пред ДПА идването на групата.

Дипломатическият източник сподели, че делегацията, която е пристигнала през днешния ден, е част от оперативния екип на Катар за войната. Задачата на екипа е да разиска идващия ход в използването на съглашението сред Израел и палестинските радикални групировки.

Делегацията би трябвало да подсигурява, че " съглашението ще продължи безпроблемно и ще разиска последващи детайлности на актуалната договорка ", сподели пред ДПА дипломатът. Катар и Египет се считат за значими посредници във войната сред Израел и придвижването " Хамас ", отбелязва организацията. Катар поддържа непосредствен и нескончаем контакт с " Хамас ", въпреки че страната няма публични дипломатически връзки с Израел.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР